Svijet

Ispovijest kćerke vođe jedne od najvećih bandi: “Otac je dozvoljavao da me ostali siluju, ležala sam krvava i u modricama”

Shoko Tendo je kćerka poznatog Hirojasu Tenda, čovjeka za koga zna cijeli svijet. Njen otac Hirojasu Tendo bio je član najopasnije bande na svijetu – japanskih “jakuza” – i primoravao ju je na seksualno ropstvo u periodu od pet godina, poslije čega je uspjela da pobjegne.

Banda od oko 35.000 članova čini da mafija izgleda kao obdanište. Poznata je po masovnim ubistvima, trgovinom organima i ritualnom odsjecanju malog prsta.

Dok statistike pokazuju da se divlja kriminalna grupa smanjuje, likvidacije nikada nisu prestajale da se dešavaju i to naočigled mnogobrojnih svedoka. Žene imaju loš status u “jakuzama” i supruge i kćerke često prisiljavaju na prostituciju njihovi sopstveni članovi porodice.

Shoko Tendo, kćerka vođe bande, napisala je memoare o svom iskustvu, otkrivši da je njen otac dozvoljavao da je drugi članovi siluju u više navrata, od čega je ležala “krvava i u mordricama” u hotelskoj sobi.

Kao rezultat toga navukla se na drogu, kojom su je “jakuze” snabdjevale. Oni su je nerijetko i surovo prebijali isti oni za koje je njen otac bio zadužen, od čega su joj ostajale modrice, slomljene kosti i napukla bubna opna.

Sada je u svojim ranim pedesetim godinama. Podvrgla se plastičnim operacijama da sakrije svoje povrede, ali su emotivni i fizički ožiljci ostali.

Banda je prepoznatljiva po tetovažama po cijelom telu, ali i odsjecanju malog prsta. Članovi pristupaju bandi kroz borbu mačevima i meditaciju, ali amputiranje malog prsta je kazna ako prekorače granicu, obično ako nisu u stanju da plate kockarske dugove ili ne ispune zadatke, kao što su ubijanja ili uvoz droge.

U vrijeme vrhunca svoje moći banda je brojala 184.000 članova.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare