Politika

Ispovijest Sebije Izetbegović: Tegobno smo preživljavali, strahovala sam da će mi muža odvesti u zatvor

Prof. dr. Sebija Izetbegović sinoć je gostovala u Bajramskom program televizije Hayat, a na pitanje zašto uvijek bira žene za saradnice, direktorica KCUS-a je odgovorila:

“Saradnike sam birala ne po spolu, već po stručnosti. Uglavnom sam zadovoljna sa ženama jer su sposobne da pokriju široko polje. Imaju poseban senzibilitet kojim je Bog obdario samo žene. Mi imamo neke svoje kvalitete koje muškarci nemaju. Uglavnom sam zadovoljna načinom na koje to moje saradnice savlađuju”, kazala je Izetbegović.

Pričala je i o specifičnosti u ženskom rukovođenju.

“Pošto sam ginekolog, stalno sa ženema komuniciranm, žene nikada nisu fokusirane samo na jedan problem. Sjećam se svog perioda kada sam imala malu kćer, tada sam i studirala, otac mi je bio prilično bolestan, Bakirov otac je bio u zatvoru, vrlo tegobno smo preživljavali, teško je patio zbog svega toga… Ja sam i studirala, brinula se o bolesnom ocu zajedno sa majkom… Žena može sve to. Pri tome sam bila u strahu da će mi odvesti muža u zatvor. U takvim okolnostima pokažete da možete da savladate strašne prepreke. Žene sa kojima sada sarađujem su isto takve. One i sada vode porodicu, kuću, uspješno vode sve poslove… Žene pokrivaju puno polja odjednom. Muškarci imaju manje obaveza te porodične prirode i rješavaju jedan problem jer ih nemaju koliko žene”, kazala je prof. dr. Izetbegović, prenosi Depo.

Dio gostovanja pogledajte u videu.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare