Svijet

Italija pooštrava mjere: Naređeno testiranje svih koji dolaze iz Hrvatske

Italija je jučer naredila obavezno testiranje na koronavirus za sve koji u zemlju stignu iz Hrvatske, Grčke, Malte i Španije. To vrijedi i za one koji su boravili u tim zemljama, ali i za one koji su bili samo u tranzitu kroz te zemlje.

Nekad najpogođenija evropska država Italija uspjela je smanjiti broj zaraženih koronavirusom, no dužnosnici strahuju od ponovnog širenja zaraze. Italijanske vlasti su u srijedu zabilježile 481 novozaraženih i 10 novih slučajeva, dvostruko više nego koliko ih je prosječno bilo u junu kad je počelo ublažavanje restriktivnih mjera uvedenih u martu.

Italijanski ministar zdravstva Roberto Speranza je kasno u srijedu objavio da je potpisao uredbu kojom se zahtijeva test na koronavirus za sve koji stižu iz četiri države, a u potpunosti su zabranjeni dolasci iz Kolumbije.

“Moramo nastaviti biti oprezni kako bismo zadržali rezultate koje smo postigli proteklih mjeseci kroz žrtvu svih”, napisao je na Facebooku.

Hrvatska je jučer sa 130 novozaraženih zabilježila drugi najgori dan od početka pandemije, dok je Grčka s 262 slučaja zabilježila rekordan broj novooboljelih.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare