Svijet

Italijan nakon 115 dana u bolnici, 27 dana u izolaciji i 28 testova napokon negativan na koronu

Italijan Marco Carrara (43) iz mjesta Albina kod Bergama napokon je sa svojom porodicom nakon što je zbog zaraze koronavirusom 115 dana proveo u bolnici i još 27 u karantinu.

U bolnicu je prvo primljen 31. Marta nedugo nakon što mu je od koronavirusa preminuo otac. Mjesec i po je bio u bolnici te se liječio i u klinici San Francesco. Tamo su mu se simptomi pogoršali pa je ponovno vraćen u bolnicu u Bergamu. Nakon višesedmičnog bolničkog liječenja 24. Juna je otpušten, ali nije mogao kući jer mu je nalaz na koronavirus i dalje bio pozitivan. Stoga se odlučio samoizolirati te se zatvorio u stan pokojnog oca, piše Tgcom24.

„S terase stana sam gledao svoju porodicu. Sa sinovima i suprugom nisam imao kontakt od marta“, ispričao je Carrara nakon što je u četvrtak napokon stigao negativni nalaz koji je tako dugo čekao.

Tokom boravka u bolnici i klinici ukupno mu je uzeto 28 briseva za testiranje na koronavirus.

Marcu Carrari je na sretnim vijestima čestitao i italijanski premijer Giuseppe Conte, a u mjestu su zazvonila i crkvena zvona.

„Sada samo želim otići na grob svojih roditelja i što više vremena provesti sa svojom porodicom“, rekao je Carrara.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare