Sport

Italijanski mediji o Lovrenu i Brozoviću: ‘Pjevali su ‘za dom spremni’, to je kao nacistički Sieg Heil’

Italijanski mediji pišu: Hrvatska: Brozović i Lovren kod kuće slavili uz profašističke pjesme. Pretjerano slavlje, svakako neprimjereno

Italijanski mediji pišu: Hrvatska: Brozović i Lovren kod kuće slavili uz profašističke pjesme. Pretjerano slavlje, svakako neprimjereno, sigurno za stigmatizaciju. Dejan Lovren (bivši igrač Liverpoola, a sad Zenita) i Interov veznjak Marcelo Brozović izazvali su oluju, stoji u tekstu italijanskog SportMediaseta o videu slavlja bronzane medalje hrvatskih reprezentativaca Dejana Lovrena i Marcela Brozovića na kojem izvikuju sporni pozdrav 'za dom spremni'.

Mnogi su italijanski mediji to usporedili s nacističkim pokličem 'Sieg Heil', a nisu štedjeli ni Marka Perkovića Thompsona. Calciomercato pak piše da je 'Interovac Brozović pjevao neonacističke pjesme'.

"Riječ je o pjesmi u kojoj je krilatica 'za dom spremni' koju su koristile Ustaše, saradnici nacista u Drugom svjetskom ratu. Sve se navodno dogodilo u klubu igrača Intera".

TuttoMercato spominje kontroverze, a prisjećaju se i situacije s Josipom Šimunićem koji je 2013. godine uzviknuo spomenuti pozdrav na mikrofon nakon pobjede protiv Islanda u kvalifikacijama za SP 2014.

Svi uglavnom spominju neonaciste i povezuju stvari s Drugim svjetskim ratom. Italijanski footballnews24 zaključuje da su Brozović i Lovren 'izazvali oluju tokom proslave uzvikom jednakom onom njemačkih nacista'.

Hrvatski reprezentativci spektakularno su dočekani u Zagrebu pred gotovo 100 hiljada ljudi nakon osvajanja bronze na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Nakon toga igrači su se zaputili na razne lokacije. Dejan Lovren i Marcelo Brozović završili su u Velikoj Gorici u kafiću Epic Brozo Marcela Brozovića. Sramna proslava ovog dvojca dijelila se društvenim mrežama.

Tamo je nastala velika fešta, a u jednom trenutku neki su skinuli i majice. Poseban delirij u Brozovićem kafiću nastao je kada je bend zapjevao Čavoglave i Kninsku kraljicu od Marka Perkovića Thompsona.

Video je uživo emitiran na Facebooku kafića Epic Brozo. U jednom trenutku Lovren i Brozović viču “Za dom spremni”.