Sport

Ivaylo Petev: Neću biti zadovoljan sa bodom, idemo na pobjedu. Džeko sutra ima posljednji test

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev je na konferenciji za medije istakao da je prezadovoljan pripremom za utakmicu protiv Finske.

"Prezadovoljan sam momcima i pripremom za utakmicu, svi smo spremni i jedva čekamo sutra utakmicu na Bilinom polju. Očekujem da odigramo dobro i da pobijedimo, imamo dobre šanse da to odradimo, siguran sam da ćemo odraditi dobar posao i nadam se osvojiti tri boda", rekao je Petev, te se zatim osvrnuo na mogući sastav. 

"Ima još puno vremena do sutra, imam viziju u glavi, ali sutra na sastanku ćemo odrediti sastav. Nećemo o tome dan ranije".

Analizirali smo Fince, a Petev je najavio da će ići na pobjedu. 

"Naravno da smo analizirali, imamo još dan da to finaliziramo, ja sam siguran da ćemo mi sutra minimizirati njihove jače strane, tu smo bitni mi i na koji način uđemo u utakmicu. Više me brine kako ćemo mi izgledati nego oni, poštujemo ih, ali sve ovisi o nama, mi smo tu bitni", dodao je Petev, te zatim rekao da neće biti zadovoljan bodom.

"Šta znači pritisak? To je utakmica. Mi smo sami došli do toga da ove dvije utakmice imaju značaj. Samo trebamo izaći sa hladnim glavama i da igramo našu igru. Neću biti zadovoljan sa bodom. Fudbal je logika i siguran sam da ćemo biti bolji, neće biti lako, ali idemo na pobjedu, kalkukacije ne volim raditi i neću nikada, fokus je na ovih 90 minuta i to je to". 

Glavni problem selektora su povrede, a najviše brine stanje Edina Džeke koji će sutra imati posljednji test nakon kojeg će biti odlučeno hoće li igrati. 

"Ima malih povreda, nezgodnih situacija, imamo još dan, pa ćemo vidjeti sutra kako će to i šta će biti. Edin sutra ima posljednji test, vidjećemo da li može ili ne može", kazao je Petev i poslao poruku navijačima:

"Navijači neka podrže reprezentaciju od prve do posljednje minute, mi ćemo uraditi sve što je u našoj moći da dođemo do pobjede".