Iz kabineta Željke Cvijanović komentirali čestitku Joea Bidena Cvijanović sjedi u kabinetu bijeli sako crna majica šarena stolica iza slika komoda tamne boje lampa u ćošku crna sa zlatnim motivima
Politika

Iz kabineta Željke Cvijanović ispravljaju Bidena i nastavljaju Dodikovim stopama: ‘25. novembar nije Dan državnosti’

U Kabinetu predsjedavajuće Predsjedništva BiH Željke Cvijanović Srni je rečeno da se raduju nastavku saradnje sa SAD. Kao i da vjeruju da ona može biti bolja i intenzivnija.

Na pitanje Srne da prokomentaraju pismo američkog predsjednika Joea Bidena članovima Predsjedništva BiH Željki Cvijanović, Denisu Bećiroviću i Željku Komšiću u kojem je uputio “najbolje želje povodom obilježavanja Dana državnosti – 25. novembra”, iz kabineta su naglasili da su “dužni da napomenu” da BiH nema zakon o praznicima. Te da “25. novembar, koji se u Federaciji BiH obilježava kao tzv. “Dan državnosti BiH”, nije praznik u cijeloj BiH”.

“U prethodnom periodu pokušali smo to da iskomuniciramo prema stranim zemljama. Budući da nije uspjelo, dodatno nas obavezuje da nastavimo da o tome obavještavamo naše partnere izvan BiH”, rekli su iz kabineta Željke Cvijanović.

Oni su izrazili uvjerenje da će u budućnosti dodatno unaprijediti odnose. Kao i nivo razumijevanja sa SAD, u interesu BiH i SAD, i uz doprinos svih nivoa vlasti u BiH.

Predsjednik SAD Joe Biden poslao je danas članovima Predsjedništva BiH poruku povodom Dana državnosti BiH.

Pismo Joe Bidena stiglo je preko Ambasade SAD u Sarajevu u kabinete tri člana Predsjedništva BiH.

“Sjedinjene Države snažno podupiru suverenitet, teritorijalni integritet i multietnički karakter Bosne i Hercegovine. Pozivamo čelnike BiH da ostave razlike po strani i rade na izgradnji bolje budućnosti za narode koje predstavljaju”, naveo je Biden.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare