Sport

Iz KK Bosna prozvali Benjaminu Karić: “Prođe jedan, prođe i drugi Bajram, a mi još čekamo”

Iz Košarkaškog kluba Bosna oglasili su se povodom za sada uskraćene najavljene posjete gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić.

Saopštenje nekadašnjeg prvaka Evrope prenosimo u cjelosti:

“Kažu ko čeka, taj i dočeka…ali realnost je drugačija. Nakon niza upućenih poziva, poruka, emailova i javnih oglašavanja kada su u pitanju gradske, opštinske i kantonalne vlasti, dužni smo objasniti javnosti zašto to i radimo transparentno, jer se evidentno ne radi o slučajnosti, nego o namjeri.

Iz godine u godinu se suočavamo sa euforičnim “obećanjima” kako treba podržati KK “Bosna” , kako je ona simbol grada i države i kojoj se mora pomoći, kako će se izdvojiti finansije (pa čak dobijemo i usmeno iznos)…od kojih se gotovo niti jedno ne ispuni.

Skoro tri mjeseca, čekamo na obećanu posjetu Gradonačelnice grada Sarajeva. Naglašavamo, POSJETU !

Kako bi svima bilo jasnije o čemu se radi, gradonačelnica je insistirala na dresu sa njenim prezimenom koji bi joj bio uručen (da je došla) još prije ramazanskog Bajrama. Prođe jedan, prođe i drugi Bajram…a mi još uvijek čekamo.

Da li uzalud čekamo Vaš dolazak Gradonačelnice? Da li je KK Bosna preko noći prestala biti simbol grada i države?”, pitaju se iz KK Bosna.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare