Vijesti

Iz Naroda i Pravde poručuju: Opstrukcije nam daju još više snage za borbu

Iz Naroda i Pravde Novi Grad su sigurni, nakon što im je odbijen zahtjev za postavljanje pultova, na kojima bi se prikupljali potpisi podrške za učešće na izborima, te time ugroženo “pravo da budu birani”, da su na pravom putu. Opstrukcije od strane SDA-ovskih čelnih ljudi u pojedinim općinama jasan su pokazatelj da je prisutan strah od uspjeha Naroda i Pravde na predstojećim lokalnim izborima, saopćeno je iz ove stranke.

U saopćenju Naroda i Pravde Novi Grad, nakon što im je odbijen još jedan u nizu od zahtjeva, žele da informišu javnost o mnogobrojnim opstrukcijama na koje su nailazili kada je u pitanju Općina Novi Grad. “Od samog osnivanja stranke, odbijeno je niz zahtjeva za korištenje javnih površina i objekata, a na koje svaki stanovnik ima pravo. To se desilo i 2018. godine kada je stranka Narod i Pravda željela stanovništvu predstaviti svoj izborni program na lokaciji MZ Švrakino selo III. Nakon što je dato odobrenja za ulazak u prostorije mjesne zajednice, promijenjen je pravilnik koji nam je to onemogućio.

Pred MZ smo čekali da se prostorije otvore kako bi građane upoznali sa programom, no bili smo opstruirani. To nije spriječilo građane, željnih promjena, da se okupe i čekaju odluke općinskih vlasti. Odobrenje nismo dobili ni za ostale prostorije na području općine Novi Grad”, navode iz općinske organizacije Naroda i Pravde.

“Da li je to zbog straha od podrške koju je već tad, u periodu 2018. godine, imala stranka Narod i Pravda od strane glasačkog tijela ili je nešto drugo posrijedi, ali opstrukcije su nastavljene”, pitaju se iz NiP-a.

Iz ove općinske organizacije smatraju neprimjerenim da im se svaki zahtjev odbija i da ih to samo još više učvršćuje na putu borbe za pravednu politiku bez diskriminacije na osnovu pripadnosti političkoj opciji.

“Dok su drugima prostorije Općine Novi Grad davane na korištenje, davana odobrenja za korištenje javnih površina, u bilo kojem periodu, Narod i Pravda ih nije mogla dobiti jer nije predizborni period, a kada i jeste bio predizborni period, postojale su neke neobjašnjive i nezakonite smetnje,” navodi se u saopćenju Naroda i Pravde Novi Grad.

“U predizbornom periodu bilo nam je zabranjeno korištenje sportske dvorane na Dobrinji. Odbijen je i zahtjev Organizacije mladih kada su namjeravali napraviti dan za djecu, iako je bilo jasno navedeno da na toj manifestaciji ne bi bilo stranačkih obilježja, niti bi se radio bilo kakav vid promocije stranke Narod i Pravda. Da li je stvarno do pravila koja se provode bez izuzetaka ili je to samo pravilo koje važi isključivo kada je Narod i Pravda u pitanju, ostaje na stanovništvu da procijeni, uzimajući u obzir činjenicu da postoje jasni dokazi da za druge stranke ova pravila nisu važila”, konstatirali su iz Naroda i Pravde Novi Grad.

Narod i Pravda u ovom saopćenju želi da informiše javnost i o odbijanju zahtjeva za korištenje multimedijalne sale u sklopu Općine Novi Grad, kada su istu željeli koristiti kako bi položili “račune” građanima u oktobru 2019. godine o dotadašnjem radu i opravdali građanima povjerenje koje su im ukazali na prethodnim izborima. Salu Narod i Pravda nije dobila, ponovo uz obrazloženje da nije period predizborne kampanje, a istu tu salu stranka SDA je koristila za javnu tribinu održanu u julu 2018. godine, kada također nije bio period predizborne kampanje.

“Nije nas to omelo, položili smo “račune” pred više stotina građana, u sali hotela Ibis, koja je bila premalena da ugostimo sve one koji nam daju snagu i ogromnu podršku.”

Iz Naroda i Pravde Novi Grad poručuju da im ovakvo opstruiranje daje samo još više snage da se bore za narod i vraćanje pravde narodu. “Prinuđeni smo da potpise podrške prikupljamo u sjedištu stranke Narod i Pravda Novi Grad, od vrata do vrata stanovništva Općine Novi Grad, na ulici među šetačima, no sigurni smo da to neće biti težak zadatak, s obzirom na ogromnu podršku građana i želju za promjene na bolje i promjenu ovog učmalog stanja u kojem je Općina Novi Grad privatizovana od strane SDA stranke”, navodi se na kraju saopćenja.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare