Politika

Iz panike zbog ogromne podrške Bećiroviću iz SDA počele izlaziti nevjerovatne teorije

Iako je bilo očekivano da će iz propagadno-botovske mašinerije SDA biti ispaljivane sve moguće otrovne strelice, koje imaju za cilj diskreditaciju zajedničkog kandidata opozicije, teorije koje su jučer iznesene premašile su sva predviđanja.

Naime, jučer je postalo i zvanično da se nikad brojnija opozicija ujedinila kako bi predstavila zajedničkog kandidata za Predsjedništvo BiH – Denisa Bećirovića.

Nakon što su stranke Trojke – SDP, NiP i NS – postigle konsenzus da to bude Bećirović, podršku ovoj kandidaturu dali su prvo Fuad Kasumović, a nakon njega – jučer – NES i SBB.

Time se blok proširio na šest stranaka koje će svoje glasače usmjeriti da zaokruže ime Denisa Bećirovića u utrci za člana Predsjedništva BiH iz reda Bošnjačkog naroda.

Kada je vijest postala i zvanična, krenula je hajka.

Iako još uvijek nije zvanično, izgledno je da će kandidat SDA biti Bakir Izetbegović, kojem su se šanse za pobjedu, s ovakvom postavkom, radikalno smanjile. Toga je, naravno, svjestan i režim.

Prvo su krenule diskreditacije na račun Bećirovića koji je, prema objavama botova i aktivista SDA, velika komunjara koja se klanja Titu, ali ne i Allahu.

Bećirović je postao uhljeb i obični neradnik, budžetlija i neko ko ustvari nije pravi Bošnjak.

Uporedo s tim, aktivisti daju podršku Izetbegoviću da ‘izdrži’ i da će on ipak pobijediti. U sve se uključio i federalni premijer Fadil Novalić citirajući Maka Dizdara.

“‘Četvorica jednog broji,
Četiri se jednog boji…’

Mehmedalija Mak Dizdar

Podrška Predsjedniče. Narod zna ko je lider”, napisao je Novalić.

No, vrhunac dolazi nakon toga.

Botovi i aktivisti su počeli širiti teoriju da šest stranaka koje su se udružile ustvari rade u korist Dragana Čovića i HDZ-a, a protiv Željka Komšića.

Teorija je, naime, da će Bećirović ‘odvući’ glasove Komšiću, ali ne i Izetbegoviću koji će pobijediti i potom biti preglasavan u Predsjedništvu od srpsko-hrvatskog neprijatelja.

Radi se, očito, o jednoj obrnutoj logici, jer je ustvari pravo pitanje za SDA – Zašto niko (osim Željka Komšića) neće sa Bakirom Izetbegovićem!?

Pitanje postaje još značajnije kada se zna da je Izetbegović, zajedno sa svojim stranačkim operativcima, radio sve na urušavanju i razjedinjenju opozicije.

Izetbegović je, prema našim saznanjima, davao megalomanska obećanja i Nerminu Nikšiću i Elmedinu Konakoviću i na kraju i Radončiću.

Zanimljivo će biti ako neko od njih uskoro o tome javno progovori.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
6 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
to be jarabi
to be jarabi
1 mjesec

To be jarabi, pa kako ćemo rvatima izabrati predstavnika, kad nam ovaj u njiha Bosanaca oće nama Bošnjacima da preotme 2 sećije što na nam je rahmetli babo u amanet ostavio

Jedan od mnogih
Jedan od mnogih
1 mjesec
Reply to  to be jarabi

Jebo ti *og *oga i vjeru više i srbe hrvate muslimane, pa majku vam jebem da vam jebem svakom hoštapleru koji laže prvo Boga, a onda narod i sve ostale. Da u bilo kojem duhovnom vođi postoji i trun obraza nikada više ne bi izašao iz kuće jer u ime te i takve vjere se ubijaju djeca? Koja vjera opravdava smrt djeteta ??? Lijepi Tito, goli otok majka za takve pa kad se reformiše daš mu kanticu da popravlja oštećenu boju po znakovima, cesti, gdje god, a obavezno mali kist da slučajno ne završi ranije. Naučite narod istini da koja god vjera bila u Bosni i Hercegovini, BOSNE I HERCEGOVINE ĆE BITI, a vas ograničenih ko balkon neće te apsolutno nevažno koje vjere.
Da me neko ne shvati naopako te pokuša zloupotrebu komentara, apsolutno nemam ništa protiv bilo koje vjere, dok god je zadržava u svoja 4 zida ili možda kao i u RS u federaciji postoji papir zabrane da misliš svojom glavom, tj zabranjeno biti ATEISTA, pa ako je demokratija da bilo ko maše svojim Bogom ispred očiju ljudi i djece koju ne zanima takva glupost, isto i identično pravo imamo i mi koji čitamo i vrednujemo nauku više nego minderpuzne hodže-popove kojima glavni cilj nije širenje vjere, nego uzimanje para, zlata, imovine, a mislim da mogu reći slobodno i krađe što je pogotovo žalosno.
Dok god se ne rješe slučajevi Memić i Dragićević niti jedna vjerska kuća nema pravo niti obraza da bilo šta kaže jer ne znam da sam i jednog vjerskog glavešinu čuo kako bilo šta ima da kaže vezano za to, a nedaj bože pozove narod da se rješi i istina da se iznese na vidjelo. Gdje ste vjernici, nešto vas ne čujem, eeeehhhh takva vam je i vjera i tako i toliko ste fini jer ste ISTI KAO I ONI KOJI SAKRIVAJU DOKAZE I ČINJENICE ZBOG LIČNE KORISTI.

gluho bilo
gluho bilo
1 mjesec

Gluho bilo, bolan de se malo skuliraj, pa sa hairom napiši šta si mislio reći

Koželj
Koželj
1 mjesec

Pa glasaj za Koželja ko ti brani, samo što će sada Bosanci birati Isdena a ne Koželja,

Truba
Truba
1 mjesec

N ačemu si ti jarane, nešto bulazniš, ni sam ne znaš šta si htio reći, haman jarabi kako ćemo mi znati šta hoćeš da kažeš

taraba
taraba
1 mjesec

U pravu je Mak, njih četvorica jarana se Denisa boje, kad ga vide pričinjava im se da ga vide 4 puta