Politika

Iz SNSD-a udarili po Šaroviću. Kažu da je sramotno to što radi

“Izjava Mirka Šarovića da SDS ne podržava i da će se odlučno suprotstaviti mirnoj disoluciji Bosne i Hercegovine, odnosno nezavisnoj Republici Srpskoj na najjasniji mogući način pokazuje koliko se tragično SDS odrodio od naroda Republike Srpske”, izjavio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačević je istakao da je ovom izjavom Mirko Šarović u potpunosti razotkrio i ogolio razloge zbog kojih su pojedini predstavnici opozicije u proteklih sedam dana na jedan skandalozan način pokušavali da problematizuju izjave Milorada Dodika na konferenciji za novinare poslije sastanka sa predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom, prenosi Srna.

On je naglasio da je sada potpuno evidentno da su predstavnici opozicije pokušavali da naprave problem od tadašnjeg izlaganja člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika “isključivo po nalogu određenih centara moći sa Zapada i po nalogu političkog Sarajeva”.

PROČITAJTE  Trideset godina članstva BiH u UN-u: Najvažniji datum za obnovu i potvrdu bosanske državnosti u internacionalnim relacijama

“Znali smo da je Zapad i političko Sarajevo tada zaboljelo što je Milorad Dodik u sred Sarajeva jasno i glasno, pred predsjednikom Turske i druga dva člana Predsjedništva BiH, rekao da Republika Srpska ne prihvata nametanje stranaca i da je zbog dosadašnjih njihovih nametanja u potpunosti urušen Dejtonski sporazum na koji smo pristali 1995. godine i koji skoro da više ne postoji, ali nismo mogli vjerovati da će to zaboljeti i SDS“, rekao je Kovačević.

On je dodao da je član Državnog predsjedništva rekao i da je u BiH potrebno da se otvori dijalog i pozvao na medijaciju ne Zapad, već zemlje kojima narodi u BiH vjeruje – Srbiju, Tursku i Hrvatsku.

“Podsjetit ću da je Milorad Dodik tada naglasio da će, ukoliko ne budu uvažavani stavovi Republike Srpske u BiH, što se nas tiče rješenje biti mirna disolucija BiH, bez bilo kakvih sukoba. Republika Srpska je apsolutno protiv bilo kakvog sukoba. Ne postoji nijedna tema zbog koje se vrijedi sukobljavati u Bosni i Hercegovini i svako rješenje koje u budućnosti bude u BiH mora da bude mirno”, istakao je Kovačević.

PROČITAJTE  Bošnjaci uložili veto: Hrvatski i srpski delegati izglasali hitnu proceduru za Čovićev izborni zakon

On je rekao da SNSD nije mogao očekivati da će Mirko Šarović i SDS biti ti koji će se suprotstaviti “mirnoj disoluciji i nezavisnoj Republici Srpskoj”.

“Potpuno je sramno i skandalozno da se nekada velika i nekada patriotska SDS, koja je učestvovala u osnivanju Republike Srpske, danas na ovaj način protivi volji i interesima srpskog naroda. Za razliku od njih, SNSD će uvijek prinicipijelno i jasno na svakom mjestu da zagovara interese Republike Srpske i srpskog naroda”, poručio je Kovačević.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare