Puni Gas

Iz Tesle odgovorili na video s testom lutke: Zloupotrebljavate i lažno predstavljate našu tehnologiju

Tesla je poslao pismo Dawn Projectu, zagovaračkoj skupini koja pokušava diskreditirati napredne sisteme pomoći vozaču proizvođača automobila. Tvrdi se da je snimak prikazan u videu koji je proizvela grupa klevetnički i lažno predstavljala njezine tehnologije.

U pismu, Tesla se protivi videu koji prikazuje jedno od njegovih vozila navodno u “Full Self-Driving” (FSD) načinu rada, kako juri preko lutki veličine djeteta brzinom do 32 km/h. Snimka je podijeljena na internetu i korištena u TV reklamama, a testiranje je finansirao Dan O’Dowd, milijarder i osnivač Green Hills Softwarea.

Ta kompanija proizvodi operativne sisteme za avione i automobile i stoga bi se mogla smatrati Teslinim konkurentom, kako su isticali kritičari Dawn Projecta. Jedan takav kritičar, Electrekov Fred Lambert, možda pomaže ojačati Teslin pravni položaj. Njegovo pismo velike se oslanjalo na Electrekov izvještaj koji je doveo u pitanje je li FSD doista bio angažiran.

Doista, Dinna Eskin, Teslina zamjenica glavnog savjetnika, datirala je pismo 11. augusta, dan nakon što je izvještaj objavljen.

“Navodni testovi zloupotrebljavaju i lažno predstavljaju mogućnosti Tesline tehnologije i zanemaruju široko priznata testiranja koja provode neovisne agencije, kao i iskustva naših kupaca”, napisala je Eskin.

Pismo zahtijeva da Dawn Project odmah ukloni videozapise testa i optužuje grupu za “nesigurnu i nepravilnu upotrebu” FSD Bete. “Vaši postupci zapravo izlažu potrošače riziku”, tvrdi proizvođač automobila.

Doista, jedan kupac Tesle uznemiren snimkom demonstracije lutke zapravo je otišao toliko daleko da je pokušao ponoviti test sa stvarnim djetetom. Iako je FSD radio u tom scenariju, YouTube je skinuo video testa. O‘Dowda, u međuvremenu, pismo uopće ne brine. On je rekao da je “pismo jadno u smislu kukanja”.

Videozapis zasad ostaje otvoren, a O‘Dowd je rekao da ga nema namjeru ukloniti, obećavši umjesto toga uložiti više novca u svoje napore da diskreditira proizvođača automobila.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare