Vijesti

Iz Vlade pojašnjavaju šta je Novalić htio reći izjavom o zemljotresu u Turskoj

Iz Vlade FBiH su reagirali na video sa izjavom premijera Fadila Novalića u kojem govori o zemljotresu u Turskoj.

Na društvenim mrežema pojavio se isječak njegove izjave u kojoj se čuje kako govori da se nada da je što više ljudi pod ruševinama koji čekaju pomoć.

Iz Vlade kažu da se radi o izvučenoj izjavi i da nije tako rekao.

“Svako se preslušavanjem originalnog, a ne montiranog snimka ove izjave, može uvjeriti šta je premijer odgovorio na novinarski upit. Pitanje novinarke odnosilo se na čekanje odluke Vijeća ministara BiH koja nije donesena ni dan nakon što je Vlada FBiH odobrila slanje spasilačkih timova u Tursku, a što bi, i prema konstataciji novinarke, olakšalo ovu misiju.

Premijer Federacije BiH, odgovarajući na to pitanje, naglasio je da se radi o plemenitoj misiji i da nema mjesta politici. Nije rekao da želi da je što više žrtava pod ruševinama, kako se to nastoji prikazati plasiranjem izmontiranog videa putem društvenih mreža. Rekao je: “Zamislite, neke ljude, djecu, žene koji su možda još uvijek živi i želimo da ih je što više. Pod ruševinama čekaju našu pomoć. I bilo kakva druga natezanja i nagađanja nisu dobrodošla u ovom momentu.“Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare