Sport

Iza scene se priprema velik posao: Pjanić i Džeko bi ponovo mogli postati saigrači

Barcelona će se uskoro opet morati suočiti s budućnošću Miralema Pjanića. Bešiktaš neće trajno zadržati bh. fudbalera, a Barca će morati pronaći novi dom za veznjaka, koji nije u klupskim planovima unatoč ugovoru do 2024. godine, piše Sport.

Inter iz Milana jedna je od momčadi koja je zainteresovana za Pjanića. No, Italijani nisu spremni na velika financijska ulaganja u bh. veznjaka, koji ima 32 godine, i radije bi ga doveli na posudbu, sličnu onoj koju je Bešiktaš dogovorio sa Kataloncima.

Turska je strana platila 2,75 miliona eura, što je oko trećine Pjanićeve plaće. Barca je morala platiti ostatak, iako je igrač prihvatio blago smanjenje kako bi ove godine mogao izaći i igrati nogomet.

Pjanić se preselio u Tursku jer se prelazak u Italiju nije ostvario prije zatvaranja ljetnog prelaznog roka, kako je u turskoj prelazni rok bio duže otvoren, a ostanak u Barci pod vodstvom Koemana značio grijanje klupe cijele sezone, bh. veznjak se odlučio za Bešiktaš.

Međutim, Pjanić se ni tamo nije baš dokazao, Bešiktaš ne želi otkupiti njegov ugovor, a Barça mora skinuti sa svog platnog spiska kako bi mogla potpisati nove igrače na koje će moći računati, a koji su joj potrebni.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare