Svijet

Izbacili putnika iz aviona kad su vidjeli šta je stavio na lice umjesto maske: Pogledajte snimak

Putnik na letu za Washington izbačen je iz aviona nakon što je umjesto obvezne maske na lice stavio crvene gaćice.  Snimka koja kruži po društvenim mrežama zabilježila je ovaj incident kada je Adam Jenne morao izaći iz aviona jer mu je nos i usta prekrivalo crveno ženski donji veš. Kako je kazao, ovo je prvi put da mu se to desilo. 

“Tokom pandemije sam na licu nosio gaćice desetke puta i niko me nije izbacio s leta zbog toga. Ne planiram prestati to raditi. Mislim da apsurd možemo najbolje ilustrirati apsurdom”, kazao je, prenosi Metro.uk. 

“Na svakom letu su me tretirali drugačije, sada više ne smijem letjeti Unitedom. Toliko o tome da je kupac uvijek u pravu”, kazao je.  Nakon što ga je osoblje ispratilo van iz aviona, na njegovo iznenađenje slijedilo ga je još nekoliko ljudi iz solidarnosti. 

“Ništa od svega ovoga nema smisla. COVID ne zna na kojoj smo mi visini, glupo je. Cijela stvar je pozorište”, kazao je.

 Oko incidenta su se oglasili i iz aviokompanije United, a glasnogovornik je pohvalio zaposlenike što su se suprotstavili Jenneu prije polijetanja. 

“Kupac očito nije bio u skladu s saveznim mandatom za masku i cijenimo što je naš tim riješio problem na zemlji prije polijetanja, izbjegavajući bilo kakve potencijalne poremećaje u zraku”, kazao je. 

United Airlines vratio je Jenneu novce. 

“Nadajmo se da će idućeg puta Spirit Airlines imati bolji smisao za humor”, kazao je Jenne. Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare