Politika

Izbori su ipak matematika: Zbir afera daje gubitak. Ne pomaže ni kafanska proslava koalicije SDA-DF uz pjesmu ‘Da te nije Alija’

Denis Bećirović rapidno povećava razliku u odnosu na Bakira Izetbegovića u utrci za člana Predsjedništva BiH.

Prema posljednjim podacima Bećirović ima više od 194 hiljade glasova dok je Izetbegović na 137 hiljada.

Zanimljivo je da je Safet Softić već pravdao ovaj poraz sa tim da je to rezultat udruživanja 11 stranaka, dok je njegov šef Izetbegović cijelu predizbornu kampanju samo govorio da izbori nisu čista matematika odnosno zbir glasova i da će narod prepoznati njega kao spasioca BiH.

Očito se pokazuje da se ovdje radilo o matematici i to onoj u kojoj zbir gomile afera znači poraz na izborima i to veliki.

No, još preksinoć je Izetbegović bio relativno uvjeren u svoju pobjedu te je već slavio nastavak koalicije sa DF-om i Željkom Komšićem.

Prema informacijama Raporta, Izetbegović se sa svojom suprugom Sebijom nakon skupa u Zetri uputio u jedan poznati sarajevski restoran na Ciglanama.

Tu je već bio Željko Komšić sa svojom ekipom iz DF-a. Pored njih, tu je bio i premijer Federacije BIH Fadil Novalić sa suprugom te vezivni igrač koalicije SDA-DF – Abdurahman Hodžić Hodža.

On je biznismen iz Živinica, finansijer SDA i DF-a, a zahvaljujući tome je i jedan od glavnih kadrovika ove koalicije.

Kako nam je preneseno, u euforičnoj atmosferi puštena je pjesma ‘Da te nije Alija’ te su je svi uglas (da, uključujući i Željka Komšića) pjevali.

Ipak, rezultati koji pristižu potvrđuju onu narodnu da se unaprijed ne treba ništa slaviti.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare