Politika

Izborna Skupština u oktobru, KCUS kreće u osvajanja Ljekarske komore FBiH: Ovo su kandidati

U Zenici je danas održana Skupština Ljekarske komore Federacije BiH. Riječ je o izvještajnoj Skupštini, dok bi ona izborna, koja jeste u fokusu, trebala biti održana 10. oktobra. Nakon što su u rukovodstvo Ljekarske komore Kantona Sarajevo postavljeni ljudi bliski i odani direktrorici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebiji Izetbegović, počelo se spekulirati da isti utjecajni krugovi kreću u „osvajanje“ i Ljekarske komore FBiH.

Na njenom čelu trenutno je dr. Harun Drljević, koji će uz Mirsada Đuguma i Amilu Bećirević, biti kandidat za novog predsjednika.

Već neko vrijeme u javnosti se govori o tome da je cilj maknuti Drljevića te postaviti novo rukovodstvo putem kojeg će Ljekarskom komorom FBiH ovladati KCUS-om. U tom scenariju, vrlo izvjesno, bio bi nastavljen proces oduzimanja ljekarske licence prof. dr. Ismetu Gavrankapetanoviću.

Protiv Gavrankapetanovića se pred Ljekarsko komorom KS vodi postupak, jer je stao u odbranu Nadin Smajlović, djevojčice koju su odbili liječiti na KCUS-u. Gavrankapetanović se izjavom da je dijete kao pacijent svetinja zamjerio čelnim ljudima KCUS-a, prije svega prof. Izetbegović.

Kako je Ljekarska komora FBiH svojevrsno drugostepeno tijelo, cilj je je ovladati i ovom ustanovom kako bi se lakše obračunavalo s “neposlušnim” ljekarima kakav je Gavrankapetanović. Također, Ljekarska komora FBiH bila bi drugostepeni organ i za slučaj Nadin Smajlović.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare