Vijesti

Izetbegović: Američki prijatelji su uz nas, ali očekuju da gospodin Čović i ja ponudimo rješenja

Lider SDA Bakir Izetbegović govorio je za medije nakon sastanka sa višim političkim savjetnikom američkog državnog sekretara Derekom Cholletom.
Podsjetimo, Chollet se sa Bakirom Izetbegovićem i Draganom čovićem sastao odmah nakon sastanka sa visokim predstavnikom Christianom schmidtom.

Izetbegović je noivinarima rekao da ne može reći da postoji neki novi koncept, te da američki sagovornici traže od domaćih političara da pronađu i ponude rješenje.

Ne mogu reći da ima nešto novo, američki prijatelji su uz nas, ali očekuju da mi vodimo procese i da mi nudimo rješenja”, rekao je Izetbegović..

“Veoma su uporni u tome da gospodin Čović i ja trebamo ponuditi rješenja, tako da smo otprilike na istom na čemu smo bili i dosada”, kazao je Izetbegović.

PROČITAJTE  IUS nagrađuje najuspješnije: Dodijeljene pune stipendije budućim studentima

Nakon sastanka, Dragan Čović se oglasio na zvaničnom Twitter profilu.

– Sa savjetnikom Cholletom i Escobarom razgovarali smo o BiH, o ključnim koracima za jačanje stabilnosti i našem EU i NATO putu. Hitne izmjene Izbornog zakona i ograničena ustavne promjene moraju poštovati prava i ravnopravnost konstitutivnih naroda i ne smiju diskriminirati – napisao je Čović.

Chollet će u službenoj posjeti BiH boraviti do srijede, a osim sastanaka sa Schmidtom te Čovićem i Izetbegovićem, plabnirani su sastanci sa još nekoliko bh. funkcionera.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare