Politika

Izetbegović: Dodik, Čović i ja želimo da se situacija razriješi i da se ide naprijed

Lider SDA, Bakir Izetbegović danas je za medije prokomentirao sastanak koji je održan u Sattlerovoj rezidenciji, na kojoj su učestvovali politički lider iz BiH.

“Ti sastanci su nekada više u funkciji toga da se ipak sjeda. Evo Milorad Dodik sjeda sa mnom i Draganom Čovićem da se u izvjesnoj mjeri relaksira sama atmosfera kako bi se omogućili neki pomaci. Tražio se izlaz naravno iz krize, šta raditi sa Inzkovim zakonom koji eventualno može biti donesen i u Parlamentu uz eventualno neke dopune koje odgovaraju srpskoj strani“, kazao je Izetbegović.

Između ostalog, on je kazao da su pred gospodinom Varhelyijem koji nije upoznat u detalje sa situacijom razgovarali o zahtjevima HDZ-a, te kako kaže protuuslovima koji se odnose na vođenje Doma naroda.

“Uspješan je bio utoliko što se sjedilo i razgovaralo, što se ne šuti i što se pokušavaju približiti stavovi. Mislim da, bili smo sva trojica jučer, da sva trojica želimo da se situacija razriješi, da se kriza prevaziđe i da se ide naprijed. Dakle, nije bilo uobičajene drskosti jednog od te trojice“, kazao je Izetbegović.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare