Vijesti

Izetbegović: Istina će očuvati BiH od stvaranja “srpskih svjetova”

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović iz Kozarca kod Prijedora poručio je da će šehidska krv i istina očuvati BiH od stvaranja “srpskih svjetova” i podjela zemlje. Rekao je da Bošnjaci ne smiju biti slabi – “jer slabost će ohrabriti agresiju.”Izetbegović je prisustvovao kolektivnoj dženazi 12 žrtava u Memorijalnom centru Kamičani.

“Dobro je govoriti o procesu pomirenja, praštanju, ali prije treba govoriti o svijesti šta se desilo i snazi koju Bošnjaci moraju imati da im se te stvari ne bi ponovile. Ako bi bili slabi, podijeljeni, ako bude puno onih koji imaju podanički refleks, mogu nam se ponoviti istve stvari koje smo preživjeli prije nekoliko decenija. Snaga i sloga među Bošnjacima, neka praštaju oni koji to žele. Nikada ne smijemo dopustiti da se relativizira istina o onome što se dogodilo. Šehidska krv i istina će očuvati BiH od pokušaja stvaranja nekakvih srpskih svjetova, podjela zemlje”, , izjavio je Izetbegović u Kozarcu kraj Prijedora.

PROČITAJTE  Trbuhozborac SDA 'otkrio' dileme iz Mehmeda Spahe 14: 'Zašto misle da Bakir Izetbegović, ako bude kandidat, neće pobijediti'

Izetbegović je poručio da se nipošto ne smije dozvoliti relativiziranje zločina i istine o genocidu.

“Da se ne izjednačavaju strane i priča o nekakvom nesretnom sukobu. To nije bio sukob, to je bila agresija na BiH”, rekao je Izetbegović, dodavši da je “srpski svijet drugo ime za veliku Srbiju”.

“Očekujemo od predsjednika Vučića da ne dopušta takve stvari i da ne šuti dok se izgovaraju. Koga su zmije ujedale, on se i guštera boji. Nas to treba da osvijesti da radimo na tome da budemo snažni i oprezni, da ne dopustimo slabost koja će ohrabriti agresiju”, zaključio je Izetbegović.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare