Politika

Izetbegović kaže da nema sukoba u SDA: Evo, danas mi je gatački klan donio neki kajmak

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, obratio se javnosti nakon sjednice Kolegija SDA na kojoj se raspravljalo o aferi "Asim".

Izetbegović je potvrdio da je Asim Sarajlić podnio ostavke na sve stranačke funckije, a na pitanje da li će određene posljedice snositi i Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad, koji je objavio snimak, Izetbegović je rekao:

"Ne vjerujem da će biti smijenj, ali, hoće, snosit će određene političke posljedice. Trebao je to prvo prijaviti nadležnim organima, pa onda i predsjedništvu stranke", rekao je Izetbegović.

Posljedice za sve aktere, kazao je utvrdit će organi stranke.

Na pitanje da li je tačno da je u toku sukob "gatačkog" i "poljinskog" klana unutar SDA, Izetbegović je kazao:

"Kojeg klana? Gatačkog? Ima li Denise? Evo baš mi je danas taj gatački klan donio nekog kajmaka, možda je previše kaloričan i daje snagu", istakao je Izetbegović, aludirajući da je između struja koje vode Čampara i Zvizdić, te on i Sarajlić s druge strane sve u redu.

Na kraju je Izetbegović poručio da od afere "Asim" postoje mnogo važnija pitanja za SDA.

"Imamo blokade, imamo napade na institucije BiH", rekao je Izetbegović te dodao da ne očekuje veliki dogovor po pitanju izmjena izbornog zakona, ali da HDZ može pomoći. Trebamo sastajati, da bi se suprotstavili blokadama, dali podršku institucijama, da bi ekonomija napredovala", zaključio je predsjednik SDA.