Vijesti

Izetbegović kaže da SDA nije kriva za fijasko s Bogićevićem: Mi ćemo ga podržati ako se predomisli

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović komentirao je situaciju s izborom rukovodstva Gradskog vijeća i gradonačelnika Sarajeva.

On je u intrervjuu za Faktor kazao da će SDA podržati Bogića Bogićevića ukoliko se on predomisli. Kaže da SDA nije kriva za fijasko koji je nastao, nego nesloga unutar Četvorke.

Pohvalio je i Abdulaha Skaku.

“Skaka je bio uspješan gradonačelnik, iza njega će ostati niz dobro osmišljenih i kvalitetno dovršenih projekata. Ne vidim razlog i potrebu da ga Dino Konaković vrijeđa i proziva. Nije Skaka kriv što je došlo do nesloge i odustajanja od podrške sinu Kemala Ademovića unutar “Četvorke”.

Nažalost, sva politika stranaka “Četvorke”, a od jučer “Trojke”, je konflikt, svađa, optužbe i spinovanja. U posljednje vrijeme se svađaju međusobom, i ta njihova svađa je upropastila šansu da dobijemo dva dobra gradonačelnika, Guzina u Mostaru i Bogićevića u Sarajevu. U svakom slučaju, ako se Bogić Bogićević predomisli, i prihvati kandidaturu, vijećnici SDA će glasati za njega, a zatim ćemo mu dati svu potrebnu podršku kako bi napravio uspjeh na poziciji gradonačelnika Sarajeva”, rekao je Izetbegović.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare