Politika

Izetbegović o odlasku Efendića u SBiH: Kao u košarci, kad ekipi ne ide, uzmu crnog košarkša

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović prokomentarisao je danas odlazak načelnika Općine Novi Grad Sarajevo iz SDA i prelazak u SBiH.

“To je bilo očekivano dugo traje, pokušali smo ga zadržati, on je kvalitetan kadar, nije bilo hemije, on je imao svoje ambicije. Nek mu je sretan put želim mu dobro zdravlje”, kazao je Izetbegović govoreći o odlasku načelnika opštine Novi Grad iz SDA za BHRT.

“Zanimljivo, to smo do sada viđali u sportu”, kazao je on govoreći o tome šta je Efendiću ponuđeno u Stranci za BiH.

“Kad nekoj ekipi ne ide dobro onda uzmu nekog crnog košarkaša, eh sada da li će Efendić biti taj, da li će imati snage i kapaciteta, kakav je mogao imati u SDA i razviti ga, vidjećemo”, naveo je Izetbegović.

Kaže da odlazak nije dobar.

“Svaki odlazak nije dobar, mi smo pokušali zadržati gospodina Efendića i svakog kvalitetnog kadra, ali to je šansa, kada se ukloni jedno drvo postoji mogućnost da narastu nova dva, kvalitetnija”, istakao je Izetbegović podsjećajući na ranije odlaske iz SDA.

“Tako je bilo do sada, odlazili su. Otišlo je skoro pola kluba SDA, 2014., Šepić i kompanija… Samo je Konaković mislim nešto uspio napraviti i to se već gubi. On je dobar govornik a izostali su rezultati. Lako je kritikovati”, naveo je Izetbegović.Povezani postovi: