Politika

Izetbegović poslao pismo SDA-ovcima. Traži od njih da prepadaju ljude ‘specijalnim ratom’ i da obećavaju ‘ekonomski zamah’

Predsjednik SDA i kandidat za člana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović poslao je pismo članovima svoje stranke.

U pismu on najavljuje veliku pobjedu, a pjuje po Vladi KS koju vode stranke Trojke. On tvrdi da vlast u kojoj nema SDA ne nudi ništa, dok obećava da će on i njegova stranka uraditi nešto što nisu 30 godina koliko su na vlasti.

Izetbegović poziva članstvo da nagovaraju ljude da glasaju za SDA.

“Ulazimo u završnicu izborne kampanje. Pred nama je još samo nekoliko dana do održavanja Općih izbora. U tim danima svi zajedno moramo uložiti dodatni napor kako bi animirali neodlučne i pojačali snagu jedine sigurne političke stranke u Bosni i Hercegovini.

Razgovarajte sa vašim prijateljima, komšijama, poznanicima, pomozite onima koji još uvijek nisu odlučili kome će dati povjerenje”, navodi Izetbegović.

On članovima govori da pitaju prijatelje jesu li zadovoljni radom vlade u kojoj nema SDA, a ne da pitaju da li su npr. zadovoljne radom osumnjičenog kradljivca para za respiratore Fadila Novalića.

“Pitajte ih da li su zadovoljni onim što su radile vlade čiji dio nije bila SDA?”, navodi Izetbegović.

Potom članstvu savjetuje da prepadaju ljude specijalnim ratom.

“Upozorite da su Bošnjaci i svi bosanskohercegovački patrioti izloženi specijalnom ratu koji se decenijama vodi protiv njih i koji je u posljednjim godinama inteziviran”, navodi on, te dodaje da je sve ono što se pisalo protiv SDA ustvario dio tog rata i da u tome učestvuju neki mediji.

Dalje narod, prema Izetbegoviću, treba prepadati tim da se moraju ponovo braniti jer im je sve ugroženo.

Narvano, SDA-ovci trebaju ljudima govoriti da SDA ima rješenje za svaki problem.

“Podsjetite da nije bio nijedan problem koji je u protekle 32 godine pogodio ovu zemlju i njen narod, a da ga SDA nije riješila”, naveo je Izetbegović.

Onda je hvalio Novalića koji je, kako kaže, napravio čuda i povećao plaće, penzije, riješio sve krize… Ne spominje afere kao što su ‘Respiratori’.

SDA-ovci trebaju narodu govoriti da je upravo ova stranka zaslužna za naš NATO put, koji je u suštini blokiran.

Trebaju narodi reći i da smo u luđačkoj košulji, jer je u ‘Dejtonu pola države praktično dato Karadžićevoj strani”, a ne spominje npr. da je njegov otac Alija to potpisao, a prije rata bodrio Karadžića i SDS.

Izetbegović članstvu poručuje da narodu govore da su naredni Opći izbori najvažniji od okončanja agresije na BiH, te da se nalazimo na historijskoj raksrsnici.

Ljude treba ubjeđivati i da nam slijedi ekonosmki zamah kakav do sada nije viđen, ali da za to mora SDA pobijediti.

“Da su stvoreni svi uvjeti da krenemo u najveći napredak, u masovnu izgradnju saobraćajne i energetske infrastrukture, u provedbu najvažnijih reformi, u suštinsku borbu protiv korupcije i kriminala, u popravljanje životnog standarda”, kaže Izetbegović.

Na kraju kaže da SDA-vci od ljudi traže da glasaju za SDA, a da zauzvrat obećaju:

“Mir, sigurnost, stabilnost i zaustavljanje procesa odlaska mladih iz Bosne i Hercegovine. Veliki zamah u izgradnji cestovne i energetske infrastrukture. Najveći postratni napredak u svim bitnim segmentima, od ekonomije, zdravstva, obrazovanja, zaštite okoliša do jačanja vladavine prava. Najveći rast životnog standarda. Obećajte im da će prosječne plaće i penzije do kraja narednog mandata biti za 50 posto veće nego što su danas. Podsjetite ih da sam obećao otvaranje 100.000 radnih mjesta u jednoj deceniji, a da smo u nepunih osam godina stvorili više od 110.000 radnih mjesta”.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare