Politika

Izetbegović: Pozivamo EU i PIC da uvedu sankcije Dodiku!

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović održao je danas press-konferenciju nakon sjednice Predsjedništva ove stranke.

Govorio je o zaključcima i brojnim temama.

“Nakon četiri mjeseca održana je sjednica Predsjedništva SDA. Odali smo priznanje svim zdravstvenim radnicima koji su uložili napore u borbi protiv koronavirusa. Mislim da se već vidi svjetlo na kraju tunela. Svi nivoi vlasti trebaju osigurati sredstva za stimulaciju ljekara i osoblja. Predsjedništvo je dalo i podršku Vladi FBiH za mjere koje su poduzete”, rekao je Izetbegović.

Odbacili su sve pokušaje kojima se dovodi u pitanje teritorijalni integritet BiH, neće biti, rekao je Izetbegović, trećih entiteta ili promjena granica.

“Pozvali smo PIC kao i sve zemlje EU da uvedu sankcije predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku zbog secesioništičke retorije”, rekao je Izetbegović.

Kazao je da je SDA osudila pokušaj Vlade Srbije i RS da mimo države BiH izgrade hidroelektrane na Drini.

“Mi smo za investicije, ali ne mimo institucija države. Ovo ne smije poprimiti oblike infrastrukturne aneksija teritorije BiH”, naveo je Izetbegović.

Pozvali su Vijeće ministara BiH da se posveti ispunjavanju prioriteta Evropske komisije. SDA je također podržala ideju SDP-a da se formira blok koji će zajednički nastupiti u RS.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare