Politika

Izetbegović: Srebreničani su prioritet, ali ne može posao preko reda. Mora ići oglas i slično

Bakir Izetbegović sinoć je gostovao na Televiziji Sarajevo gdje je govorio i brojnim pitanjima.

Kao i uvijek kada predsjednik SDA daje intervju, bude jako zanimljivo.

Izetbegović je na samom početku intervjua govorio o obilježavanju genocida u Srebrenicu, ali i političkoj brizi za one koji su preživjeli.

Govoreći o političkoj zastupljenosi u Srebrenici, Izetbegović kaže da je bila greška bojkotovati izbore. Pri tome zaboravlja da je on dao saglasnost i podržao bojkot.

Na konstataciju voditeljice da se iz Srebrenice često može čuti ‘svi su nas zaboravili i ostavili’, Izetbegović je kazao:

“Pa da vam pravo kažem nisam to čuo. Jučer je moja supruga provela skoro cio dan u Srebrenici, jako dobro dočekana, jedva su je pustili da ide. Ja sam bio prije nekih mjesec i po dana, sa ženama, tamo prije ramazana. SDA garnitura se brine o svemu što tim ženama treba. Evo javno ću kazati, sve što im bude trebalo mi ćemo kako znamo i umijemo završiti”, rekao je Izetbegović.

PROČITAJTE  Sedmedin Amiđić izabran za predsjednika Općinskog odbora NES Kakanj: Građani u nama vide izlaz iz teške situacije u BiH

Kaže da je posjetio firmu koja radi emaus za žene Srebrenice.

“Za njihovu starost faktički. To je hitech. Ja sam arhitekt, inžinjer sam. To je prva klasa, tamo su po 20 centimetara termoizalacije. Dakle itekako ima brige i političke i logističke i emotivne”, naveo je predsjednik SDA.

Međutim, voditeljica se nije dala zbuniti pa je Izetbegovića upitala za ispovijest jedne žene iz Srebrenice koja je kazala da nema posla i da ne žive baš svi dobro.

“Svakako. Ali ne može se riješiti niti jedna problem 100 posto. Ali kada su u pitanju žrtve Srebrenice i Srebreničani oni su u prioritetu. A posao preko reda doboti ne može. To mora ići po zakonu, oglasi i slično…”, naveo je Izetbegović.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare