Vijesti

SDA i HDZ stigli na sastanak sa Palmerom: Nakon Izetbegovića razgovor sa Čovićem

U Delegaciju Evropske unije u Sarajevu oko 9 sati stigao je i lider Stranke demokratske akcije (SDA), Bakir Izetbegović.

Naime, on je došao na sastanak Matthew Palmerom, na kojem će prisustvovati i Angeline Eichhorst sa predstavnicima stranaka u Bosni i Hercegovini.

Kako prenosi N1, u Delegaciju EU stigli su lider SDA Bakir Izetbegović, Alma Čolo, predsjedavajuća Interresorne radne grupe i Halid Genjac, član Predsjedništva SDA. Prvi sastanak Palmera i Eichhorst održat će se sa delegacijom SDA, nakon čega će uslijediti razgovor sa HDZ-om.

Negdje u 10 sati stigla je i delegacija HDZ-a BiH. Na sastanku sa Palmerom i Eichhorst došli prvi čovjek HDZ-a Dragan Čović, te između ostalih članovi Predsjedništva ove stranke Bariša Čolak i Marinko Čavara.

PROČITAJTE  Tri požara u Čapljini i jedan u Konjicu
Čović stigao na sastanak / N1

Poslije podne zakazan je sastanak sa predstavnicima opozicije.

Izetbegović stigao na sastanak /N1

Podsjetimo, Matthew Palmer, zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD-a i izvršna direktorica za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan, Tursku i Veliku Britaniju pri Evropskoj službi za vanjske poslove (EEAS) Angelina Eichhorst borave u Bosni i Hercegovini od sinoć.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare