Vijesti

Izetbegović: Teško da će Čampara ostati u SDA

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, nakon sjednice Kolegija u svom obraćanju novinarima rekao je da je teško očekivati da Aljoša Čampara, ministar unutrašnjih poslova FBiH, zastupnik u Skupštini KS, te delegat u Domu naroda FBiH, nakon svega ostane u SDA.

“Čampara je dao neopozivu ostavku. Glavni odbor će to razmotriti. Ustvari, nema šta da razmotri, nego da prihvati. Uostalom, šta će se dešavati, ne zna se. SDA mu je dala šansu i priliku, podršku, a kako će da uzvrati, vidjet ćemo”, kazao je Izetbegović.

Na pitanje da li će Čampara ostati, lider SDA kaže:

“Poslije ovakvih formulacija teško da ostane u SDA, mislim da je on sam sebe izbacio.”

Lider SDA se osvrnuo i na Čamparine optužbe o korupciji i nepotizmu u stranci kazavši da to nisu pravi razlozi zbog kojih on, eventualno, napušta SDA.

“Čuo sam se ja sa Čamparom ovih dana, obavio razgovor sa njim prije ovih njegovih odluka. Znam ja razloge za njegovu odluku, ali ne bih o njima. Do sada smo imali pet ili šest puta ljude koji odlaze iz SDA i onda redovno se nađu neka nezadovoljstva, demokratijom ili nedemokratijom u SDA, putem kojim ona ide. Onda izađemo na izbore i SDA dobije svojih 310.000 glasova. Čampara može donijeti svoje odluke, ali možemo vidjeti gdje su njegovi prethodnici, kako su oni prošli, koliko su dobili glasova, gdje su, kud su i gdje je SDA”, kazao je Bakir Izetbegović.

On je dodao:

“Nema moje odgovornosti, SDA nije savršena stranka, ali je jako dobra demokratska stranka. Može svako govoriti poput Čampare ili Mehmedovića i ne snositi sankcije”.

 

 Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare