Vijesti

Izetbegović tvrdi: Nismo mi izgubili od NiP-a. SDA je pobijedila u Sarajevu

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, ponovo je komentirao rezultate lokalnih izbora u Sarajevu, gdje je ova stranka izgubila.

Međutim, u intervjuu koji je Izetbegović dao Oslobođenju, on iznosi jednu drugačiju teoriju.

“Nismo izgubili od Naroda i pravde. SDA je pobijedila u Kantonu Sarajevo, a ne NiP. Nadjačala nas je Četvorka koja je ideološki nekoherentna i čija politička agenda je mržnja spram SDA, preciznije i bliže istini – želja da se uzme vlast od SDA. Sad ćemo vidjeti njih, a i narod će ih posmatrati. Vidjećemo šta će uraditi, šta neće, koliko dugo će trajati sloga, ko će od njih raditi, a ko samo kritikovati.

SDA računa na podršku naroda kome ćemo morati bolje pojasniti naše politike, računamo na potencijal mladih ljudi u SDA kojima treba dati jasniju šansu, računamo i na našu poziciju stranke koja pruža ruku svima koji su spremni raditi na prestanku konflikata, oporavku i napretku BiH. Nenormalan je fenomen da se svi udružuju protiv pobjednika izbora, koji uz to nosi stabilnost države, to se desilo u ovom mandatu i ne vjerujem da će se ponoviti. Obnašanje vlasti troši svakog, osjetili su to SBB i DF u ovom mandatu, a SDA prolazi kroz ciklične krize koje idu na svakih osam do deset godina. Osjetiće to NiP i Četvorka u sljedeće dvije godine u Sarajevu, vidjećemo šta će ostati od njihove sloge i narodne podrške”, rekao je Izetbegović.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare