Politika

Izetbegovićevo pismo Ambasadi SAD: Boriti se protiv terorizma, nasilja i ekstremizma

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović povodom godišnjice terorističkih napada uputio je pismo Ambasadi SAD u kojem je ambasadoru Ericu Nelsonu kao i porodicama žrtava, američkom narodu i vladi SAD uputio izraze dubokog saosjećanja povodom dvadesete godišnjice terorističkog napada na Svjetski trgovački centar u New Yorku i na Pentagon, saopćila je press služba SDA.

“Prisjećajući se najstrašnijeg terorističkog napada koji je ikada izveden, svi trebamo biti svjesni obaveze da predano nastavimo ulagati maksimalan napor u borbi protiv terorizma, nasilja i ekstremizma svih vrsta, te jačanja naših napora u očuvanju najsvjetlijih dostignuća civilizacije – mira, slobode i demokratije.

Mi u Bosni i Hercegovini imamo bolna iskustva o tome kakvu spiralu zla mogu pokrenuti nasilnici i ekstremisti ako se njihovo nasilje ne zaustavi na vrijeme. Zato borba protiv ideologija zla mora biti odlučna i kontinuirana.

SAD su u Bosni i Hercegovini imale, i uvijek će imati partnera u globalnom suprotstavljanju terorizmu, ekstremizmu i ideologijama koje promoviraju podjele i nasilje”, poručio je predsjednik SDA Bakir Izetbegović.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare