fudbaleri troše novac zlatan ibrahimović
Sport

Iznenadit će vas na šta fudbaleri troše novac: Zlatan Ibrahimović je na vrhu

Fudbal je vjerovatno najprofitabilniji sport i nije ni čudo što je privreda izgradila cijelu industriju oko njega. Prirodno je da su i fudbaleri najplaćeniji sportisti, a evo kako fudbaleri troše novac.

Najplaćeniji igrač na svijetu je Cristiano Ronaldo koji zarađuje 31 milion eura po sezoni, zatim je tu Gareth Bale, pa Lionel Messi, a onda i Zlatan Ibrahimović sa 7 miliona eura zarade po sezoni.

Vile, automobili i luksuzna roba

Ispostavilo se da fudbaleri vole kuće. Dok Neymar Junior posjeduje kuću u blizini Versajske palate, David de Gea je kupio vilu u Španiji.

Pored luksuznih kuća, fudbaleri obožavaju isto tako luksuzne automobile. Tako je Manuel Neuer kupio sebi Audi RS6 Avant koji košta preko 101 hiljada funti, dok Mario Balotelli vozi Bentlija koji ga je koštao oko 172.019 funti.

Ronaldo troši na auta

Bogatstvo se troši i na nakit, brendiranu odeću, a ponajviše na luksuzne satove koji koštaju čitavo bogatstvo.

Za Zlatana Ibrahimovića kažu da crkvu u Stokholmu naziva svojim vlasništvom. Ima plan da jednu zgradu pretvori u stanove i tako uloži u svoj penzioni fond.

Priča se da je fudbaler Didier Drogba kupio rudnik zlata u vrijednosti od 52.343.530 funti u želji da pametno ulaže svoj novac.

Wayne Rooney obožava trkačke konje, a suprugi je poklonio jednog vrijednog 103.187 funti.

Ali ne misle svi fudbaleri samo na sebe. Ima i onih koji veliko bogatstvo daju u dobrotvorne svrhe. Jedan od njih je i Wilfried Zaha koji je donirao 10% svoje mjesečne zarade u dobrotvorne svrhe. On je od prve plate zarađene kao profesionalni fudbaler počeo da donira. Najviše njegovih donacija ide na sirotišta.

I Cristiano Ronaldo nije škrt. Naprotiv, on se smatra jednom od najmilosrdnijih fudbalera, a tome u prilog ide i njegova velika donacija od 89.000 funti 2013. godine koju je donirao za Crveni krst. 2014. godine kada je njegov tim osvojio Ligu šampiona, Ronaldo je dobio bonus od 450.000 funti koje je fudbaler dao direktno u dobrotvorne svrhe.

Humanitarne misije

Kada je Indoneziju pogodio razoran zemljotres, Ronaldo je odlučio da ode lično tamo i pomogne ljudima jer je tokom vijesti vidio u prilogu nesretnog dječaka koji sjedi usred ruševina, dok je na njemu bio dres sa Cristiana Ronalda.

Postoji i priča o dječaku koji se 2009. godine borio sa rakom. Ronaldo je njegovu porodicu smjestio u hotel, a djetetu platio liječenje u privatnom medicinskom centru godinu dana. Dječak je nažalost preminuo 2013. godine.

Salah pomaže ljudima u domovini

Mohamed Salah je egipatski profesionalni fudbaler koji je poznat po tome što je osnovao fondaciju koja je finansijski pomogla oko 450 porodica.

Kada je egipatska ekonomija prolazila težak period, Mohamed je vladi donirao 234.000 funti. Nakon terorističkog napada u Kairu 2019. godine, u kojem je stradao Nacionalni institut za rak, Mohamed je donirao 2,5 miliona funti iz svog džepa za popravku Instituta.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare