Region

Izvjesni Samir Imamović mozak velike pljačke u Istri: Najgore je prošla samohrana majka s troje djece

Nepoznati prevaranti oštetili su najmanje 15 njemačkih porodica lažno im nudeći najam kuće za odmor u Istri, javlja RTL. Na njemačkoj stranici objavili su oglas sa slikama kuće, predstavljali se kao vlasnici i nekretninu nudili po iznimno povoljnoj cijeni.

Posljednja je žrtva turistica iz Njemačke kojoj je bilo sumnjivo što se kuća izdaje kao Villa Imamović dok na slikama stoji natpis Casa Delphia.

“Međutim gospođa je vidjela da je cijena previše niska i bilo joj je sumnjivo i krenula je u istraživanje i tako je saznala da se kuća lažno izdaje, da gospodin nije vlasnik“, rekla je suvlasnica kuće za iznajmljivanje Ljerka Lisica.

Nijemac Edmond Rama je roditeljima htio pokloniti ljetovanje pa im je uz plaćeni smještaj za dvije sedmice kupio i avio karte za Hrvatsku. No kada je opet nazvao broj s oglasa, odgovora nije bilo.

“Htio sam vidjeti slike kuće da ih pokažem roditeljima. Pokušao sam ih kontaktirati preko e-bay-a i telefonom ali nije bilo odgovora”, poručio je telefonom žrtva prevare Edmond Rama. Oštećen je za oko 850 eura, no najgore je prošla samohrana majka s troje djece.

Misteriozni ‘Samir’

“Na kraju je rekla da je sama u čudu, da ne zna kako će svojoj djeci objasniti da nema više novaca, a da neće imati ni godišnji odmor”, kazala je suvlasnica kuće za iznajmljivanje Ljerka Lisica. Vlasnici suosjećaju s prevarenim gostima.

“I to je jedna katastrofa za te ljude, a mi smo upleteni u to i osjećamo se dužni prema tim ljudima iako ništa nama, mi nismo uključeni u to niti imamo ništa s time, ali nas boli jer je naša kuća upletena u to“, pojasnio je suvlasnik kuće za iznajmljivanje Boris Lisica.

Prevarant se koristio imenom Samir Fabian Imamović. Policija savjetuje građane da pri iznajmljivanju koriste provjerene internetske stranice i recenzije ranijih korisnika.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare