Region

Janša: EU nema mehanizama da zaštiti šengenske i vanjske granice od migranata

Europska unija nažalost nema mehanizama da od ilegalnih migracija zaštiti ne samo šengensku granicu nego i svoju vanjsku granicu, kazao je slovenski premijer Janez Janša u petak u Tuhlju.

Slovenski premijer se, odgovarajući na pitanja novinara o problemu migracija, založio za proširenje Schengena, te zaštitu vanjskih granica EU-a od ilegalnih migracija.

Na pitanja novinara o nedavno objavljenim snimcima koji sugeriraju sudjelovanje pripadnika hrvatske policije u prisilnom vraćanju, pushbacku, migranata iz Hrvatske u BiH i kako se na to gleda u Sloveniji i u tijelima EU-a, Janša je rekao da bi cilj EU-a trebao biti da do takvih situacija uopće ne dolazi.

“No, EU na žalost nema mehanizama da od ilegalnih migracija zaštiti ne samo Schengensku granicu nego i vanjsku granicu Europske unije”, ustvrdio je.

PROČITAJTE  Pogledajte koliko je migranata u protekloj godini prošlo kroz BiH. Evo koliko ih je ostalo

Janša je dodao da je slovensko-hrvatska granica “na žalost” još uvijek granica Schengena, te da bi boljoj kontroli granica i ilegalnih migracija doprinijelo i ranije proširenje Schengena, za što se sada još uvijek čeka politička odluka, javila je Hina.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare