Vijesti

Janša upozorio Europsku uniju: Jugoslavija se raspala zbog dvostrukih mjerila, a to se nama sada događa

Slovenski premijer Janez Janša upozorio je da je najveća opasnost za opstanak Europske unije korištenje dvostrukih mjerila.

“Najveća opasnost za EU je korištenje dvostrukih mjerila” – kazao je Janša, pitajući da li bi neki povjerenik Komisije napisao pismo francuskoj i njemačkoj vladi i pustio da se ono objavi prije nego što dospije do tih vlada.

“To se nama događa. Manje se države tretiraju kao drugorazredne. Mi smo izašli iz jedne takve zajednice, bivše jugoslavenske federacije gdje su nas tretirali kao drugorazredne. Mi nismo kolonija ni drugorazredna članica. Mi smo pozvali povjerenike da nam pošalju pismo ako imaju neke primjedbe, ali ne želimo da nam se pišu pisma na podlozi krivih informacija” – upozorio je Janša.

Slovenski premijer je ponovio da su slični potezi doveli do raspada Jugoslavije.

“Te razlike treba poštovati, kao i podjelu nadležnosti između EU-a i država članica – kazao je Janša, dodajući da se neke članice sada napadaju zbog nepoštivanja ‘imaginarnih europskih vrijednosti’. Mi smo to imali prije 30 i više godina u bivšoj Jugoslaviji. Raspad je počeo kada su se počela koristiti dvojna mjerila” – rekao je Janša, uzimajući kao primjer štampanje novca samo za jednu republiku bivše Jugoslavije.

“Europska unija ne može postojati bez srednje Europe”, zaključio je na kraju Janša.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare