Svijet

Javljaju se insajderi iz Kremlja koji su odmah do Putina: Ovo je bila velika greška, bojimo se onoga što bi moglo uslijediti

Malen ali rastući brod insajdera iz Kremlja navodno propitkuju odluku ruskog predsjednika Vladimira Putina da napadne Ukrajinu, objavio je Bloomberg.

Više insajdera u Kremlju na visokim pozicijama u vladi i biznisu vjeruju da je ruska invazija Ukrajine “bila katastrofalna greška koja će Rusiju vratiti godinama unazad”, reklo je deset izvora za Bloomberg.

Ti ljudi, rekli su izvori, smatraju da ne postoji nikakva šansa da će promijeniti smjer svoje politike vezane uz Ukrajinu, baš kao što ne vide ni bilo kakvu šansu da se Putinova pozicija svemoćnog vladara Rusije dovede u pitanje.

Izvori tvrde da se ruski predsjednik sve više oslanja na sve manji krug savjetnika tvrdolinijaša. Tvrde i da je Putin navodno odbacio upozorenja o razornim ekonomskim i političkim posljedicama rata u Ukrajini.

Dio insajdera u Kremlju sve više strahuju da bi Putin, bude li suočen s porazom u Ukrajini, mogao pribjeći korištenju nuklearnog oružja, navodi Bloomberg.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare