Vijesti

Je li Čampara na Facebooku poslao skrivenu poruku

Aljoša Čampara, federalni ministar unutrašnjih poslova i nezavisni zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo objavio je na svom Facebooku fotografiju sa liderom Naroda i Pravde Elmedinom Konakovićem i delegatom u Domu naroda Zlatkom Miletićem.

“Prijateljska kafa i prijateljski razgovori. Tema ne nedostaje, ima se i planova.
Sretan Dan državnosti Bosne i Hercegovine! Nastavljamo zajedno”, napisao je Čampara.

Stranke Četvorke i nezavisni zastupnici okupljeni oko njih ovih dana pregovaraju o imenima koja će činiti novu Vladu Kantona Sarajevo. Nakon ostavke premijera Marija Nenadića, te predsjednika Skupštine Mirze Čelika, sjednica o glasanju nepovjerenja zakazana je za ponedjeljak, 30. novembar. Neka od imena koja su u opciji već se pojavljuju u medijskim špekulacijama, a iz stranaka Četvorke kažu da se još dijele resori, a da će tek kasnije na red doći kadrovska rješenja.

Zanimljivo je da je Čampara u svom statusu napisao “Nastavljamo zajedno”, slogan koji je u predizbornoj kampanji koristio Semir Efendić, jedini kandidat SDA koji nije koristio slogan stranke “Snažna SDA, snažna BiH”. Poznato je da su Čampara i Efendić bliski i da dijele slične političke stavove. Od Čamparinog rastanka sa SDA, otvoreno se priča o Efendićevoj političkoj sudbini. Znači li ovo da će im se pridružiti i načelnik sarajevske općine Novi Grad?

 Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare