Politika

Je li Gordana Tadić smijenjena? Adamović: Spin je da pripremam žalbu. Tužilaštvo je puno karijerista

Drugostepena disciplinska komisija Visokog sudskog i tužilačkog vijeća navodno je donijela odluku u postupku protiv glavne tužiteljice Tužilaštva BiH Gordane Tadić.

No, sadržaje odluke se još ne zna. Mediji već spekuliraju da je odluka da se Tadić razriješi, ali da odluka neće biti objavljena sve dok se ona ne dostavi stranama u postupku, a to se, kako se navodi, očekuje danas ili sutra.

Prema istim izvorima, advokat Gordane Tadić, Vlado Adamović već priprema žalbu.

Međutim, on za Raport kaže da se radi o spinovima.

“Niti je odluka donesana niti ja pripremam žalbu. To su spinovi i laži koji dolaze iz Tužilaštva BiH gdje imate jako puno karijerista. Ukoliko odluka bude danas, ja ću iz toga zaključiti da je ona unaprijed donesena i napisana”, navodi Adamović.

On ističe kako u ovom predmetu nema osnova za razriješenje Tadić.

“Samo je potrebno pogledati spis. To što se govori da je ona dodjeljivala predmete tužiocima je također spin. Svjedoci su rekli da ona to nije radila nego da su to radili šefovi odjeljenja. To se uglavnom odnosi na relaciju Čavka-Mehmedagić. Jer on duži predmete protiv direktora OSA-e. Ali, imate u zakonu pravo na objedinjavanje predmeta, da se vodi jedinstven proces, i da jedan tužilac onda radi sve te predmete”, naveo je Adamović.

Pitamo ga da li je uobičajena ‘tajnovitost’ kada su u pitanju ovakve odluke.

“Nema tu tajnovitosti. Zakonski se ona ne smije objavljivati dok je ne dobiju strane u postupku. To što je kod nas praksa da tužioci naplaćuju takve informacije novinarima je nešto drugo. One ne bi smjele biti javne dok se ne dostave stranama u postupku”, navodi advokat.

On na kraju Adamović ističe da kakva god odluka bude donesena ona nije konačna i da na nju postoji pravo žalbe samom Vijeću.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare