Sport

Je li ovo trenutak kad je McGregoru napukla kost prije loma? Poirier mu je odmah rekao šta se desilo

Čini se da je detektiran trenutak početka kraja Conora McGregora u borbi s Dustinom Poirierom na UFC 264 spektaklu u Las Vegasu. Radi se o 20. sekundi borbe kada je Irac uputio jedan žestoki low-kick koji je pogodio Poiriera kod koljena.

Radi se o trenutku na koji je Poirier upozorio nakon same borbe kada je rekao da je nešto osjetio, a onda je pokazao prstom prema Conorovoj nozi.

”Kad sam pokazao prema njemu, to je bilo jer sam osjetio da sam mu dobro blokirao udarac. Tada je došlo do pucanja”, rekao je Poirier, dok je McGregor uzvratio kako to nije bilo tada jer tvrdi da se radi o čistoj nesreći.

Tragom izjave Poiriera na cijeli se događaj osvrnula MMA legenda Bas Rutten. On je podržao tu teoriju temeljem jednoga svog iskustva iz borbe.

”Conor je udario, a Dustin lagano podiže svoju nogu, taman da Conor pogodi bočnu stranu Dustinova koljena. Ako popipate taj dio svoga koljena, osjetit ćete tvrdu kost. Conor nije učvrstio nogu kod udarca i članak je bio opušten. To bi mogao biti taj trenutak kada je došlo do napuknuća, a ono se povećavalo svakim udarcem dok članak nije rekao ‘gotov sam”’, objasnio je Rutten na svojoj stranici na Facebooku.

Ipak, ogradio se riječima da on nije liječnik, a postoji teorija kako je jedna blokada laktom uzrokovala puknuće. Nizozemac je taj slučaj povezao s jednim svojim iz Japana.

”Odlučio sam napraviti zahvat na peti i kad sam čuo da je nešto puklo, odmah sam pustio koljeno protivnika. I sudija je čuo, ali se protivnik digao i htio nastaviti. Sudija i ja smo se gledali. No goljenična kost nije pukla, već samo napukla. Nastavili smo borbu i nakon nekoliko udarca i blokada njegova je potkoljenica pukla do kraja.”

”Dakle, on se i dalje nakon onog zvuka puknuća normalno kretao dok nije slomio nogu do kraja, a možda se isto dogodilo i ovdje. Kada udarite nekoga, a niste dovoljno stisnuli šaku, ona može puknuti. Isto je i s nogom na kojoj je opušteni mišić.”

McGregor je uspješno operiran, stavljeni su mu vijci i pločice u nogu kako bi spojili puknute tibiju i fibulu, a na štakama će provesti najmanje cijelo ljeto.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare