Svijet

Je li Putinova vladavina na izmaku? U Kremlju se razgovara o mogućim nasljednicima, spominju se tri imena

Slijedom sve češćih glasina o neuspjehu ruske vojske u Ukrajini, neovisni ruski istraživački medij Meduza objavio je izvještaj o navodnom razočaranju tamošnje elite vodstvom Vladimira Putina zbog čega se sada navodno razmatra ko bi mogli biti njegovi potencijalni nasljednici, prenosi Nova.rs.

Meduza citira izvore navodno bliske Kremlju koji tvrde da je “i među onima za rat i onima protiv rata sve veće nezadovoljstvo Putinom”. Oni koji su dosad podržavali invaziju navodno su nezadovoljni nedostatkom napretka na ratištu pa traže “tvrđi” pristup. Također navode kako su mnogi važni poslovni ljudi i članovi vlade nezadovoljni time što je Putin pokrenuo rat ne razmišljajući o posljedicama zapadnih sankcija.

Izvori bliski Putinovoj administraciji kažu da se “sve više raspravlja o budućnosti zemlje bez Putina” te da se iza kulisa u Kremlju već vode razgovori o njegovim mogućim nasljednicima. U tom smislu spomiju se gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin, bivši predsjednik Ruske Federacije Dmitrij Medvedev te prvi zamjenik šefa predsjedničke administracije Sergej Kirijenko. No, u izvještaju se ističe kako zasad ne postoje planovi za svrgavanjem Putina niti da se sprema urota, ali da “postoji želja da u prilično doglednoj budućnosti Putin više ne bude na čelu države”.

“Predsjednik je zabrljao, ali se sve može popraviti – nekako se dogovoriti sa Zapadom i Ukrajinom”, rekao je za Meduzu jedan neimenovani sagovornik.

Dodaje se kako “svi na vlasti shvataju da Putin može otići samo ako mu se zdravlje ozbiljno pogorša” što znači da se trenutno “nezadovoljstvo visokih dužnosnika ne ogleda ni u čemu osim u međusobnim razgovorima”.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare