Vijesti

Je li Sanjin Sefić pokušao pobjeći iz zatvora? Porodica otkrila detalje, direktor KPZ Zenica za Raport: To je izmišljotina

Tokom jučerašnjih protesta u Sarajevu pod nazivom “Pravda za Dženana i Davida” obraćali su se i roditelji druge djece koji su na neki način žrtva sistama.

Među njima su i roditelji tragično stradalih studentica Selma Agić i Edite Malkoč. Upravo se ove godine navršava pet godina od noći kada ih je na pješačkom prelazi autom pokosio Sanjin Sefić.

Govor su održali Enes Malkoč i Amir Agić, očevi poginulih djevojka.

Oni su dali podršku porodicama Memić i Dragičević. Međutim, otac Amir Agić dao je jednu informaciju.

“Ja sam Amir Agić i dolazim iz Bugojna. Borba čovjeka na ulici nije dostojna čovjeka. Institucije moraju da vode borbe, institucije za koje smo mi dali živote u proteklom ratu. Da imamo institucije mi ne bi trebali biti ovdje. Naše djevojke ubio je Sanjin Sefić 10.10. 2016. godine i taj isti Sanjin Sefić je jučer prilikom prevoženja na operaciju u Zenicu dva puta pokušao pobjeći, ali su policajci bili spremni pa su ga zaustavili”, naveo je Agić.

PROČITAJTE  Stručnjaci pojašnjavaju: Moraju biti dvije sedmice razmaka između vakcina protiv COVID-19 i sezonske gripe

Da li je Agić zaista pokušao pobjeći?

Nezvanično je Raportu potvrđeno da se nešto dešavalo, ali bez detalja. Međutim, iz Kazneno-popravnog zavoda Zenica kažu da to nije tačno.

Direktor Redžo Kahrić za Raport kaže da su to izmišljotine.

“Ne znam ko to izmišlja. To nije tačno. On jeste prevezen na neku manju operaciju u Zenicu. Bio je još jedan zatvorenik tu. Nije bilo šanse da pobjegne. To su laži i budalaštine”, naveo je Kahrić u izjavi za Raport.

pokušao dva puta da pobjegne u to operacija u zenica. zaustivili su ga u tome.Povezani postovi: