Region

“Jedva da ima Srba tamo gdje su navodno Srbe branili, a sve zbog Miloševićevog potrčka”

Lider Liberalno demokratske partije Srbije Čedomir Jovanović oštro je reagovao na izjavu predsjednika Skupštine Srbije Ivice Dačića koji je pozvao na hapšenje Nenada Čanka, predsjednika LSV, koji je otišao u Crnu Goru da, prema riječima Dačića, “podstiče nemire”.

-Podsjetio bih predsjednika skupštine Srbije, Ivicu Dačića, da njegov predlog, da se uhapsi Nenad Čanak i da mu se zabrani ulazak u Crnu Goru, nije u njegovoj nadležnosti. Crna Gora je samostalna država i oni sami odlučuju kome da uskrate gostoprimstvo, a i koga da liše slobode zbog djelovanja unutar njihovih granica.

Predsjednik srpskog parlamenta se ovom izjavom svrstava na stranu onih koji se na grub način mješaju u unutrašnja pitanja samostalne Crne Gore.

Potpuna je besmislica i Dačićeva izjava da se Nenad Čanak odlaskom u Crnu Goru “profiliše pred izbore”. Čanak i malobrojni političari u Srbiji koji se zalažu za građansku Srbiju, uvijek su stajali rame uz rame sa istomišljenicima u našem regionu i nikada nisu ni pomislili da mijenjaju svoje političke stavove, od početka svog političkog djelovanja do danas.

To se sigurno ne može reći za partiju koju vodi Ivica Dačić, a koja je Srbiju uvukla u ratove sa skoro svim bivšim jugoslovenskim republikama, koja je ušla u sukobe sa NATO i tako izgubila i Kosovo i zbog koje jedva da ima Srba tamo gde su navodno Srbe branili. I zato Dačić nema nikakvo ni moralno, a ni političko pravo da poziva na hapšenje i proterivanje Nenada Čanka iz susedne države.

Istina je da su Srbija i Crna Gora uspele bez rata da se rastanu, ali izgleda da Miloševićevom potrčku iz najsramnijeg vremena srpske istorije to nije po volji, pa danas želi da deli savete i pravdu susedima u ovom osetljivom trenutku.

Crna Gora će sama naći put do bolje budućnosti, duboko verujem u njenu multietničku, građansku i evropsku perspektivu. I odavno je sposobna da sama odlučuje o svemu, napisao je Jovanović na svom Facebook profilu.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare