Vijesti

Jelka Miličević: Ovo je tek početak. Ekonomske posljedice ćemo osjećati dvije, tri godine

Jelka Miličević, ministrica finansija FBiH kazala je nakon proširene sjednice Vlade FBiH da su pozvane sve institucije da poduzmu sve da se zaštite privrednici, poreski obveznici…

“Prva na udaru je Agencija za bankarstvo, ona se prvenstveno mora zaštiti, jedina institucija koja utjelovljuje finansijsku stabilnosti i likvidnost”, rekla je Miličević. Dodala je da če se raditi na tome da se omouće reprogrami kredita za privrednike, kao i olakšice za građane. Također u sve će biti uključena i Poreska uprava koja ima također smjernice u tome da se uvedu određene poreske olakšice.

“Ovo je tek prvi set aktivnosti za oporavak gospodarstva, posljedice će se osjetiti dvije do tri godine” zaključila je ministrica finansija.

Ona je istakla da će se aktivnosti privrednih subjekata umanjiti, jer im Vlada nalaže smanjenje aktivnosti.

“Oni su do sada profit investirali u širenje i to je rezultirato povećanjem broja uposlenika. Sada od njih tražimo da smanje aktivnosti, a to znači smanjenje profita. Ne želimo da se smanjuje broj uposlenika, a rekli smo da ćemo im odložiti plaćenje određenih obaveza. Nismo ih oslobodili. Sve to će utjecati”, pojasnila je MiličevićPovezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare