Puni Gas

Jeremy Clarkson boji se smrti: ‘Svi koje znam umiru u toj dobi, a ja sam ispušio milion cigareta…‘

Jeremy Clarkson, poznati TV voditelj emisija ‘Top Gear’ i ‘Grand Tour’ nedavno je proslavio 61. rođendan.

U intervjuu za časopis Saga podijelio je zabrinutost da bi mogao uskoro poći stopama mnogih prijatelja i članova porodice koji su preminuli u toj dobi.

“Svi koje znam su umrli u 61. godini. Moj otac, svi moji prijatelji, to je vrijeme kad se odlazi. Ako uspijem doživjeti 62. bit ću ovdje zauvijek. Kada je moj otac umro, mislio sam o njemu kao starom čovjeku, ali ja se ne osjećam staro”, rekao je.

Njegov otac Edward Grenville Clarkson umro je 1994. godine.

“Kada vidim sebe na ekranu pomislim ‘ko je to?’. Uvijek očekujem 19-godišnjaka, ali stari ljudi ne izgledaju onako kako mi mislimo da bi trebali”, rekao je Clarkson, koji sada vodi popularnu emisiju ‘Ko želi biti milioner!’ i snima Amazonovu emisiju ‘The Grand Tour’

PROČITAJTE  Uznemirujuće: Grosjean je prije pola godine gorio u bolidu. Sad je pokazao ožiljke

Jeremy je ove godine izgubio bivšu kolegicu iz Top Geara, učesnicu automobilističkih utrka Sabine Schmitz, koja je preminula u Njemačkoj, u Trieru, u dobi od 51. godine nakon trogodišnje borbe protiv karcinoma.

Jeremy Clarkson gostovao je u emisiji Top Gear, prvi put od odlaska 2015. godine u epizodi koja je bila posveta Sabine Schmitz.

Tokom božićnih blagdana slavni voditelj obolio je od covida-19. Tada je mislio da je gotovo. Četiri dana prije Božića počeo je osjećati simptome pa je krenuo googlati. U međuvremenu je stigao pozitivan test na koronavirus.

“Ljekar je bio vrlo jasan. Osjećat ću se loše između 5 i 14 dana. Nakon toga ili će mi biti bolje ili u morati u bolnicu. S obzirom na to da imam 60, da sam debeo i popušio sam milijun cigareta u životu i imao sam upalu pluća mislio sam da ću vjerojatno umrijeti sam u plastičnom šatoru”, rekao je.

PROČITAJTE  Novi projekt Mate Rimca: 'Robotaxi, prvi taksi bez vozača, vozit će za 20-ak gradova u Evropi i na Bliskom istoku'

Izolirao se u vikendici s djevojkom Lisom Hogan (46) i njenom djecom.

“Neću vam lagati, bilo je prilično strašno”, rekao je Clarkson koji je uspio pobijediti koronavirus, iako ističe da i dalje osjeća posljedice bolesti.Povezani postovi: