Region

Jezivi prizori iz Rijeke: Žestoka kiša izazvala haos u gradu, poginuo čovjek, djecu spašavali iz igraonice

Žestoka kiša izazvala je haos u Rijeci u susjednoj Hrvatskoj, a prava drama događala se u ulici koja vodi prema Školjiću, samom centru grada.

“To je ulica Franje Račkog, nizbrdo se spušta do centra grada. Čovjek je hodao i kako je nizbrdica, voda ga je povukla”, rekla je čitateljica za DNEVNIK.hr.

“Kotrljao se niz ulicu pedesetak metara pod navalom vodene bujice i zaustavio pod kombijem. Kad se pokušao ustati, bujica ga je povlačila pod kombi”, dodala je.

“Tada je prišao još jedan čovjek koji ga je izvlačio desetak minuta. Vidjeli smo šta se događa i zvali smo hitnu i vatrogasce, ne znam je li čovjek ozlijeđen”, rekla je. Nažalost, kako je javila riječka policija, do dolaska Hitne pomoći, muškarac je preminuo.

U operativno-komunikacijskom centru PU primorsko-goranske potvrdili su Jutarnjem listu pronalazak tijela zasad nepoznate muške osobe. Tijelo je, kako kažu u policiji, pronađeno na početku ulice Franje Račkog, a policija ne želi odavati nikakve nove detalje dok se ne završi očevid. Također, dodaju kako će se sutra napraviti puna procjena štete koju je izazvala kiša.

Dramatično je bilo i u poplavljenoj igraonici u centru grada gdje su vatrogasci i okupljeni građani evakuirali djecu koja su se za vrijeme potopa našli u prostoru koji se očito počeo puniti vodom. Poplavljena je i Dječja kuća, a Novi list piše kako se ne zna kada će biti otvorena za korisnike.

Velika količine vode natopila je ceste zbog čega se promet odvija otežano. Brojne ceste potpuno su zakrčene s autima koji stoje u vodi. Gradom su odjekivale sirene interventnih vozila. Riječki gradonačelnik i riječka policija apelirali su na građane da ne izlaze iz kuće te da ako se već nalaze u automobilima da ne pokušavaju voziti kroz vodene bujice.

“Ko ne mora, neka ne izlazi. Ako vas je kiša uhvatila u gradu, oprezno i strpljivo”, napisao je, između ostalog, riječki gradonačelnik.

U malo više od dva sata područje grada “natopljeno” je s preko 140 milimetara padavina po kvadratnom metru. 

Radi se o iznimnoj količini, o čemu jasno govori podatak DHMZ-a prema kojem je septembarski prosjek za uobičajeno kišovitu Rijeku tek nešto više od 170 milimetara.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare