Region

Jezivi detalji zločina u Srbiji: Obdukcija pokazala da se Marjanović iživljavao nad suprugom dok je nije ubio

Pjevačica Jelena Marjanović žustro se borila za život sa ubicom, kako je sud utvrdio, svojim suprugom Zoranom Marjanovićem da bi na kraju, na koljenima, primila poslednji, smrtonosni udarac, zaključak je nalaza odbukcije koji stoji u optužnici protiv Zorana Marjanovića.

On je na sudu u Srbiji osuđen na 40 godina zbog ovog svirepog zločina, prenosi “Blic”.

Kako je ranije pisano, u vještačenju pokojnog Zorana Stankovića i Milana Kunjadića od 21. septembra 2017. godine nesretna pjevačica borila se sa ubicom sve dok nije izdahnula.

Ubodne rane

Naime, Jelena je zadobila višestruko nagnječenje mozga od udarca metalnim predmetom u glavu. Prve povrede koje je pjevačica zadobila bile su kada je Jelena na sebi imala obučeni gornji dio trenerke sa kapuljačom na glavi.

“To su bile: ubodna rana u desnom lakatnom dijelu, ali i ubodna rana u zadnjoj lijevoj četvrtini tjemena. Opisane rane u tom događaju mogle su da nastanu od strane drugog lica, sa dva uboda šiljastim metalnim predmetom”, stoji u optužnici protiv Zorana Marjanovića, a u koju je “Blic” imao uvid.

Pjevačica je sa nasipa pokušala da preko kanala pobjegne od egzekutora, svog supruga Zorana Marjanovića, međutim, on ju je sustigao.

Strgao je sa nje gornji dio trenerke, a onda je krenuo da je udara sve dok Jelena nije pala na koljena. Prema nalazu vještaka, u vrijeme nanošenja povreda, ubica i Jelena stajali su na istoj podlozi, a bili su u nekom od uspravnih ili polusavijenih položaja tijela, dok je Jelena leđima bila okrenuta prema prednjoj strani tijela ubice.

“Nakon zadobijanja prvih povreda posle nasilnog skidanja trenerke, Jeleni je nanijeto osam povreda u predjelu potiljka i lijeve i desne strane sljepoočnice.

Nalazila se u vodi

Sve te povrede predstavljale su bezuslovno smrtonosnu povredu zbog nagnječenja i razdorenja moždanog tkiva”, navodi se u optužnici.

Vještaci također tvrde da se Jelena prilikom zadobijanja smrtonosnih povreda nalazila u vodi, prvo u nekom od uspravnih ili polusavijenih položaja, a zatim u nekom od prinudnih položaja tijela, dok se ubica nalazio iznad nje u nekom od uspravnih ili polusavijenih položaja.

Nesretna pjevačica imala je podlive po licu, nosu, između spoljašnje i unutrašnje strane gornje usne, za koje se sumnja da su mogli da nastanu od šake savijene u pesnicu od strane ubice.

Utvrđeno je i da je pjevačica zadobila povrede i ogrebotine ruku, šaka, laktova, nadlaktica i podlaktica, kao i ručnog zgloba.

“Opisane povrede Jelena je mogla da zadobije padom i udarcima o neravnu ili zaravnjenu tupotvrdu podlogu i površinu, i (ili) grebanjem dijelovima gustog rastinja tokom prolaska, provlačenja ili vučenja kroz površinu obraslu i prekrivenu gustim drvenim ili biljnim rastinjem”, navodi se u optužnici.

Volja za životom

Volja pjevačice za životom, iako je nakon mučkog prebijanja bilo gotovo izvjesno da neće još dugo izdržati, ogleda se u povredama koje je zadobila na desnoj šaci i desnom laktu, ali i tome da je nakon monstruoznog iživljavanja njenog ubice nesretna pjevačica i dalje disala – prije smrti udahnula je vodu iz kanala.

Naime, kako stoji u optužnici, Jelena je desnom rukom pokušala da se odbrani od još nekog udarca u glavu, te ju je ubica šipkom udario i po njoj.

Također, lijeva nadlatkica imala je podliv za koji se sumnja da je nastao stiskanjem šake ubice.

“Trag okliznuća na suprotnoj strani kanala, kao i blato na stopalu lijeve noge ukazuju da je prije zadobijanja smrtonosnih povreda najverovatnije pokušala da izađe iz kanala sa vodom na drugu stranu, ali se ne isključuje mogućnost i da je trag nastao od ubice”, zaključuju vještaci.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare