Svijet

Joe Biden: Clinton se osjeća dobro, uskoro napušta bolnicu

Bill Clinton se osjeća dobro i i bit će otpušten uskoro iz bolnice u južnoj Kaliforniji u kojoj se liječi od infekcije, saopćio je američki predsjednik Joe Biden.Biden je izjavio tokom govora u Univerzitetu Connecticut da je razgovarao s Clintonom i da je bivši predsjednik zvučao dobro.

“On se osjeća dobro, zaista je tako”, kazao je Biden.

Naveo je kako će Clinton uskoro napustiti bolnicu.

“On nije u bilo kakvom ozbiljnom stanju. On napušta bolnicu uskoro, koliko ja znam. Da li će to biti sutra ili narednih dana zaista ne znam”, dodao je.

Podsjetimo, Clinton (75), primljen je u medicinski centar Irvine univerziteta Kalifornija, jugostočno od Los Angelesa, u utorak zbog infekcije urinarnog trakta koja se proširila na njegov krvotok

PROČITAJTE  Raport iz najvećeg žarišta omikrona u Evropi: ‘Sjajna vijest, ovo bi mogao biti početak kraja!‘

Savjetnik bivšeg predsjednika izjavio je da je Clinton imao urinarnu infekciju, ali da je dobro i nikada nije pao u septički šok, potencijalno po život opasno stanje, prenosi AP.

“Clinton prima intravenoznu antibiotsku terapiju. Ostaje u bolnici kako bi se pratilo njegovo stanje”, napisali su u zajedničkom saopćenju ljekar Alpesh Amin iz Medicinskog centra UC Irvine i Lisa Bardack, porodična ljekarka Clintonovih.

Također su naveli kako se on nalazi na intenzivnoj njezi radi privatnosti i sigurnosti, a ne zato što mu je intenzivna njega zaista potrebna. Dobro se osjeća, razgovara s porodicom i prijateljima i šetao je po bolnici, kazali su ljekari.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare