Puni Gas

Još jedan crossover: Toyota predstavila Corollu Cross. Zovu je “baby RAV4”

Crossoveri, odnosno SUV modeli dominiraju globalnim tržištem, pa se tako može reći da proizvođač danas praktički ne može imati "premalo" takvih modela u ponudi. Toyota je tako danas prikazala sve detalje novog crossovera koji nosi naziv Corolla Cross. Već prema nazivu jasno je o čemu je riječ - o povišenoj verziji Corolle. Ipak, dizajn je nešto drugačiji od kompakta.

Automobil se pritom vozi na dobro poznatoj Toyotinoj globalnoj platformi (TGNA-C), a premijera je zasad održana na Tajlandu. Uskoro se očekuje dolazak i na druga tržišta iako dodatnih detalja još nema.

Ali zato imamo detalje o tehničkim specifikacijama ovog modela. U Toyoti tako ističu kako je ovaj 4,46 metara dug model jedan od najprostranijih u svojoj klasi. Prtljažnik pritom broji čak 487 litara. Ponudu motora otvara 1,8-litreni benzinac snage 140 KS, a slijedi 1,8-litreni hibrid snage 122 KS koji dolazi uparen sa CVT mjenjačem.

Vizuelno, automobil više izgleda kao pravi SUV nego kao povišena Corolla. Mnogi su ga na društvenim mrežama već prozvali "baby RAV4", a taj mu naziv i priliči zbog odličnog dizajna upakiranog u kompaktne dimenzije.

U unutrašnjosti je priča dobro poznata - na središnjem dijelu se nalazi 8-inčni zaslon osjetljiv na dodir, dok se ispred vozača nalazi kombinacija digitalnog i analognog kokpita sa različitim prikazima na 7-inčnom zaslonu.

S nestrpljenjem čekamo daljnje informacije iz Toyote vezane uz ovaj model, odnosno uz dolazak Corolle Cross na evropsko tlo.