Region

Još jedna glumica progovorila o Aleksićevom zlostavljanju: Šest godina sam šutjela, negirala…

Glumica Beogradskog dramskog kazališta Iva Ilinčić, koja je zajedno s još nekoliko djevojaka prijavila policiji učitelja glume Miroslava Miku Aleksića za zlostavljanje, za Blic je iznijela svoju priču.

Ilinčić je za Blic otkrila da ju je prvi put seksualno zlostavljao Miroslav Mika Aleksić kada je imala 17 godina, a onda je uslijedio period pauze do 18. godine, kada se nasilje, prema njenim riječima, nastavilo.

„Prije nekih godinu dana prvi put sam sebi rekla: ‘Ne, Iva! Mika te nije čeličio za glumu, nije te kao glumicu testirao, nego te je zlostavljao. Veoma te je zlostavljao! I zlostavljao je mnoge druge. I zlostavljat će. Neće se nikad zaustaviti’.

Nisam silovana, srećom nemam takvo iskustvo, ali jesam kontinuirano seksualno uznemiravana. Šest godina sam šutjela, negirala, nikome nisam govorila, doslovno nikome. Bilo mi je jasno da je loše. Kada se dogodilo prvi put, rekla sam sebi: ‘Mika mi je kao otac, nemoguće da se ovo dešava i ne dešava se. A ako se dešava, onda on mene čeliči, hoće me spremiti za surovi svijet redatelja, producenata’. Pravdala sam to, odbijala da prihvatim. Ignorirala sam. A onda sam priznala sebi, što je bio ogroman korak”, rekla je Iva Ilinčić za Blic.

Glumica je godinama o ovome šutjela, a odlučila je progovoriti o svom slučaju i prijaviti Miroslava Mike Aleksića, nakon što je to učinila njena kolegica Milena Radulović.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare