Squid game, netflix, reality show
Pakleni Šund

Južnokorejski operater tužio je Netflix zbog serije ‘Squid Game’

SK Broadband, južnokorejski pružatelj internetskih usluga, tužio je Netflix zato što je serija Squid Game izazvala ogroman porast mrežnog prometa, piše Reuters.

Od Netflixa traži plaćanje troškova povećanog mrežnog prometa, koji koriste gledatelji serije. Internetski operater u tužbi navodi da je promet s Netflixa na njegovoj mreži porastao od maja 2018. do septembra 2021. s 50 na 1200 gigabajta u sekundi.

Strani mediji pišu kako je Netflix istaknuo da će preispitati tvrdnju SK Broadbanda, a u međuvremenu namjerava sarađivati s pružateljem usluga kako bi se osiguralo da to ne utječe na korisnike.

Ranije ove godine je sud u Seulu presudio protiv Netflixa upravo oko ovakvog slučaja, navodeći da bi kompanija trebala platiti nešto pružatelju internetskih usluga za korištenje mreže. Netflix je drugi najveći generator mrežnog prometa u Južnoj Koreji, nakon YouTubea, ali ne plaća naknade za korištenje mreže SK Broadbandu.

“Postoji vrlo velika šansa da ovo bude naša najveća serija ikad”, izjavio je Ted Sarandos (57), jedan od glavnih direktora Netflixa.

Radi se o seriji koja prati nagradnu bizarnu igru. Kako bi takmičari mogli osvojiti otprilike 38 miliona dolara, moraju igrati tradicionalne korejske dječje igre. Ono što takmičari ne znaju je da eliminacija ne znači samo odlazak kući, nego i smrt.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare