Životni stil

Kad jednom probate ovu tjesteninu s kremastim umakom od dvije vrste sira, tražit ćete još

Tjestenina je za mnoge omiljeni obrok kojem se uvijek rado vraćamo kad smo u žurbi, a ukoliko tragate za nekim novim receptom koji će oboriti s nogu vaše ukućane, evo odličnog rješenja.

Sastojci:

  • 1/2 šolje sira gorgonzola (naribani)
  • 1/2 šolje mascarpone sira
  • 2 kašike maslaca (ili margarina)
  • 1 kašika italijanske mješavine začina (ili upotrijebite mješavinu origana i peršuna)
  • malo soli i bibera, po ukusu

Priprema:

U loncu srednje veličine, otopite skupa mascarpone i gorgonzolu na srednjoj vatri dok se dobro ne sjedine. Umiješajte maslac ili margarin miješajući sve zajedno dok se dobro ne sjedini

Dodajte italijansku mješavinu začina i malo soli i crnog bibera, po ukusu.

Poslužite umak preko skuhane tjestenine.